26. dubna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Stíhání Dukly: přiblíží se jí Vyškov po zápase s Varnsdorfem?

Čtyři body na čelo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nejsou ztrátou, která by fotbalisty Vyškova nějak obzvlášť děsila. Jihomoravané zůstávají v honbě za první příčkou sebejistí, což chtějí předvést také ve 25. kole soutěže doma proti Varnsdorfu. Severočeši však nedají svoji kůži lacino a pokusí se prodloužit svoji sérii bez prohry.

Rozjezd do jara měli hráči MFK trochu horší, od výhry nad Chrudimí se ale začalo blýskat na lepší časy. Hned potom následovaly tři body z Prostějova i remíza se Zbrojovkou, čímž si Vyškov vypracoval trochu jistější pozici. Stále je ovšem druhý o čtyři body za Duklou Praha, kterou zatím marně nahání. Právě vítězství nad Varnsdorfem by tak mohlo rozdíl podstatně umazat.

Úspěch každopádně nebude pro Vyškov žádnou samozřejmostí. Varnsdorfští se v posledních týdnech výsledkově zvedají a formu mají jen o něco málo horší než samotný MFK. Nedávno si mančaft ze Šluknovského výběžku vychutnal 4:1 Zbrojovku i minule 5:1 Prostějov, mezitím nechyběla remíza s Chrudimí. Aktuálně to Varnsdorfu stačí na 14. místo se čtyřbodovým odstupem na sestupové pásmo.

„Varnsdorf je velmi kvalitním soupeřem s dobrou aktuální formou. Využívá celé řady rychlostních hráčů, samozřejmě ale zvládá hrát také velmi dobře kombinačně. Zároveň má tým nebezpečný ve standardních situacích,” vyzdvihoval trenér Jan Kameník. Kromě toho na rivalovi ocenil, že má svoji herní tvář, jíž se zdárně prezentuje.

„Mají mnoho fotbalistů, kteří se za poslední období zvedli a předvádí velmi dobré výkony. Zejména běžecky a soubojově nás tak čeká velmi náročné střetnutí. Chtěli bychom naplno bodovat, jelikož nám to uteklo s Brnem. Jdeme si pro tři body, chceme utkání zvládnout a zase se odrazit na vítěznou vlnu,” dodal Kameník.

Jedním ze strůjců varnsdorfského zázraku uplynulých kol je Vojtěch Stránský, jenž otevíral skóre doma se Zbrojovkou i Prostějovem. Dvěma góly se blýskl také Denny Samko proti Brnu. Žezlo vyškovského jarního kanonýra potom drží Issa Fomba, který doposud mířil přesně třikrát. Dále stihl již dvě trefy lotyšský reprezentant Raimonds Krollis.

Vyškov se musí připravit i na absence kvůli karetním trestům. Scházet bude Alan Delferriere za čtyři žlutá napomenutí, zatímco Filip Štěpánek si ještě odpykává dvouzápasový trest za červenou kartu z Prostějova. S lídrem mužstva se tak počítá až na další kolo.

Zazáří Vyškované v atraktivní bitvě a přiblíží se nejvyšší příčce soutěže? Duel Vyškova s Varnsdorfem se uskuteční v sobotu 27. dubna od 10.15 na stadionu Drnovice. Vstupenky můžete nakupovat právě teď za výhodné ceny v online předprodeji – VÍCE ZDE.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 17:00 | MUZ
MFK Vyškov
FC Vysočina