8. května 2022, Kryštof Severa

Hrdina Štěpánek: Mám dvojitou radost, konečně to padlo i mně

Jeho premiérový gól sezóny i kariéry ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE přišel v pravou chvíli. Obránce Filip Štěpánek v závěru rozhodl zápas s Jihlavou a Vyškov se definitivně udržel ve druhé nejvyšší soutěži. Sváteční střelec se po zápase podělil o své dojmy.

Filipe, na úvod gratulace k záchraně. Jak hodnotíte zápas proti Jihlavě?
Byl to náročný zápas, Jihlava je hodně nepříjemný soupeř hlavně kvůli vysokým útočníkům. Jsem rád, že jsme to zvládli a konečně to tam padlo i mně, takže mám dvojitou radost. Ale důležité jsou hlavně tři body, které nás zachránily.

Střelecky se vám v posledních zápasech nedařilo, teď jste konečně dali dva góly. Čím to?
Těžko říct. I během týdne trénujeme útočné situace, ovšem v zápase je to něco úplně jiného. Jsem rád, že to tam proti Jihlavě spadlo Benymu hned na začátku, to byl výborný vstup do zápasu.

Svou první brankou jste nakonec v závěru rozhodl o výhře. Jak se celá akce seběhla?
Všimnul jsem si, že už předtím brankář Jihlavy Jágrik rohový kop podběhl. Jenom jsem čekal, jestli udělá stejnou chybu a stalo se. Počkal jsem jenom, jak mi to spadne na hlavu. Vlastně jsem ani nevěděl, kam ten balón letí, a už jsem jenom viděl, jak letí do branky. Doslova mě to trefilo do hlavy.

Několik minut předtím to ale vypadalo, že možná budete muset střídat. Co přesně se stalo?
Šel jsem tzv. na vysokou nohou a čekal jsem, že rozhodčí pískne, jak do mě soupeř zajel. Pak mi ještě šlápnul na ruku, ale nakonec to není nic hrozného. V pohodě jsem mohl pokračovat.

Jaké emoce ve vás převládaly krátce po závěrečném hvizdu?
Bylo to veliké. Věděli jsme, že když vyhrajeme, tak je prostě konec. Čekají nás samozřejmě ještě dva zápasy, které chceme zvládnout, ale všichni jsme teď moc šťastní a po Dukle to všichni určitě oslavíme.

Více
Více
Více
Více