10. května 2022, Kryštof Severa

Poslední výjezd sezóny. Vyškov míří do Třince

V posledním venkovním duelu letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zamíří Vyškov na půdu Třince, tedy jednoho z týmů, který záchranu v letošním ročníku ještě nemá jistou. Zápas 29. kola F:NL začíná v 17:00.

Vyškovští fotbalisté si zajistili účast v příštím ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY už v minulém kole, kdy doma díky gólům Kanakimany a Štěpánka porazili Jihlavu 2:1. Aktuálně tak mají 34 bodů a patří jim jedenáctá příčka v tabulce soutěže.

Třinec má k záchraně relativně blízko. Na sestupovou příčku mají Slezané náskok pěti bodů a k jistotě záchrany potřebují uhrát minimálně dva body. Třinec má aktuálně formu jako na houpačce. Před porážkou s Vlašimí v minulém kole má na kontě výhru s Příbramí a prohru se Zbrojovkou. Předtím zase remizoval s béčkem Sparty a Žižkovem.

Nejlepším střelcem Slezanů je pětibrankový Lukáš Kania, kterému sekunduje Michal Petráň shodně s pěti góly. Jedničkou Třince je v jarní části Lukáš Hasalík, jenž naskočil patnácti duelů a v nich vychytal tři čistá konta.

Na poslední vzájemné střetnutí Vyškov nevzpomíná v dobrém. V patnáctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY schytali od Třince výsledek 1:4 a nezvládli poslední domácí duel podzimu. Jediným střelcem domácích se stal Ondřej Vintr.

Více
Více
Více
Více