17. března 2023, Tadeáš Mima

Klíčový zápas přichází! Vyškov jede k derby do Líšně

Na jaře ještě výhra nepřišla, změní se to právě tentokrát? Fotbalisté Vyškova po dvou remízách vyhlíží dalšího náročného soupeře, a sice Líšeň, která má stejně bodů jako MFK a je jenom o chloupek za ním v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Dva zápasy, dva body a skóre 1:1. Tak zní bilance Vyškova z úvodních dvou duelů po zimní pauze, když zaznamenal smírný výsledek venku s Táborskem i minulý víkend doma proti Opavě. Mančaftu tak stále chybí vítězství, které by mu pomohlo upevnit pozici kolem špičky tabulky.

Jak vypadá aktuální situace, co se týče pořadí? První zůstává Příbram, jež si dost pomohla výhrou v předchozím kole nad Líšní a odskočila Vyškovu na tříbodový rozdíl. Právě Brňané mají teď stejně bodů jako svěřenci kouče Jana Trousila, přičemž jsou dalším vyškovským protivníkem. A rádi by napodobili výsledek z podzimu.

Tehdy se Líšeň vracela z Drnovic spokojenější, když díky dvěma penaltám odpověděla na úvodní trefu Ondřeje Vintra a uspěla 2:1. Teď se nabízí přímo ideální šance, aby Vyškov toto klopýtnutí napravil na půdě svého regionálního rivala.

„V posledním zápase už jsme dokázali Líšni zatápět, měli jsme ale odskočit na větší rozdíl. Pískla se strašně přísná penalta, soupeř vyrovnal a pak z dalšího, obrovsky přísného pokutového kopu nám zápas otočil,” vzpomíná trenér Trousil na minulé setkání ve F:NL.

Podle kouče bude k vidění pořádně tvrdý fotbal. „Utkání s Líšní nám minule dokázalo její styl. Neuvěřitelně nás rozkopali, měli jsme tři zranění. Agresivita je jejich doménou a staví na ní hru. Do sestavy tak vyberu odolné tipy – takové, co se umí ‚zabejčit’ a nebudou hned brečet, když je někdo kopne,” odhaluje plány Trousil. I proto se dá očekávat derby se vším všudy.

Vyškov se pokusí probudit ofenzivní sílu, kterou ve svých řadách má. Třetí místo v pořadí druholigových střelců totiž náleží Bennymu Kanakimanovi, jenž dosud stihl v sezóně devět gólů. Jen o tři trefy méně potom má Ondřej Vintr, zároveň však do kádru přišla v zimě nová jména a útočně může zahrozit mnohem více borců.

Líšeň má velkou oporu v Adriánu Čermákovi se šesti brankami na kontě. Právě on byl úspěšným exekutorem obou penalt v podzimním klání, a mezi střelce se zařadil už také na jaře. Naposledy skóroval při výhře 2:0 nad Vlašimí, čímž jen potvrdil svoji slibnou formu.

„Soupeř má asi lehčí hlavu. Milan (Valachovič, trenér Líšně – pozn. red.) má svých šestnáct vyvolených, těm věří a točí v sestavě stále ty stejné. Pašek je vykartovaný, Machalík zraněný. Jejich soupisku tedy dokážu v tento moment odhadnout lépe než naši,” doplňuje Trousil.

Do boje každopádně vyběhne nejsilnější možná sestava, aby derby pro Vyškov urvala. Klíčové měření sil se uskuteční v sobotu 18. března od 15 hodin na stadionu SK Líšeň. Informace o výjezdu na utkání se dozvíte více ZDE.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:15 | MUZ
MFK Vyškov
FC Zbrojovka Brno