24. února 2023, Redakce

Náš klub obhájil statut Sportovního střediska mládeže!

Městský fotbalový klub Vyškov, z.s. získal pro rok 2023 licenci Sportovního střediska mládeže okresního fotbalového svazu. Přidělení licence na letošní rok potvrdila licenční komise Fotbalové asociace České republiky dne 24. 2. 2023.

Náš fotbalový klub prošel licenčním řízením Tribunálem talentové mládeže Fotbalové asociace České republiky a navazuje tak na poslední leta, kdy mu byl statut Sportovního střediska mládeže rovněž udělen.

Obhájit statut vypovídá o práci klubu

Jsem za všechny v klubu moc rád,že se podařilo statut obhájit. Je vidět, že se nám daří pracovat s mládeží na solidní úrovni. Trenéři se u nás chtějí vzdělávat a daří se u fotbalu v našem městě držet dostatečný počet dětí. Každopádně, stále máme velký prostor ke zlepšení.

Jak náročné je splnit podmínky?

Hodně. Jednak to jsou požadavky na infrastrukturu počet a kvalitu hřišť, tréninkové vybavení klubu, zázemí ale hlavně na kvalitu práce s mládeží, tedy počet trenérů a jejích kvalifikace, dostatečný počet dětí ve všech věkových kategoriích a také je vyžadovaná aktivní spolupráce se ZŠ a zdravotnickými sportovními lékaři.

Plynou ze střediska nějaké výhody pro klub, hráče a trenéry?

Na udělení statutu jsou vázány finanční příspěvky z FAČRU. Tyto prostředky následně můžeme investovat do rozvoje mládeže. Každopadně díky statutu na mládež roste i prestiž našeho klubu a můžeme tak nejlepším talentům z našeho regionu nabídnout posun v jejích fotbalovém růstu.

Co dostane prioritu?

V následujícím období se chceme zaměřit hlavně na nábor dětí a tedy podporu nejmladších kategorií. Práce máme před sebou dost, ale já věřím, že díky tomu zase trochu posuneme náš klub o kousek dále.

Chtěl bych poděkovat všem klubům za spolupráci která pro nás moc znamená.

Šéftrenér mládeže MFK Vyškov,z.s. Jaroslav Liška

Více
Více
Více
Více