18. listopadu 2022, Redakce

Trousil po Zlínu: Je neskutečné, co jsme dokázali

Kouč Vyškova Jan Trousil musí být s letošním podzimem spokojen. Po povedené ligové části, díky které MFK přezimuje na pozici s číslem 2, se jeho svěřencům povedlo vyřadit i druhého ligového soka z MOL Cupu a na jaře si zahraje čtvrtfinále národního poháru. O svých pocitech se čerstvý trenér měsíce rozpovídal v rozhovoru pro klubový web.

Máte za sebou druhý skalp ligového soupeře. Jak jste zápas viděl vy?
Povedlo se nám to i díky dobrému výkonu. V prvním poločase jsme měli dvě stoprocentní šance, které jsme mohli využít a jít do vedení. Celkově se nám ten první poločas povedl. Ze začátku druhé půle nás Zlín zatlačil, měl tam jednu vyloženou šanci, kterou naši kluci dokázali zablokovat. Pak se hra opět vyrovnala, Zlín sice měl opticky převahu, ale my jsme se víc dostávali do brejků. Měli jsme tam jedno břevno, podobně jako soupeř, a zlomil to v 85. minutě Alexis, který vypíchl míč, udělal kličku a rozhodl zápas. V podstatě stejně jako v Jablonci.

Máte za sebou dva postupy, oba rozhodnuté v závěru, oba s čistým kontem…
Vážím si strašně toho, že jsme hráli v poháru dvakrát venku a kluci dvakrát nedostali gól. Zaslouží absolutorium za ten podzim, který jsme odehráli. Je to neskutečné, co jsme dokázali.

V brance nastoupil Filip Jícha, který se vrátil k zápasovému vytížení po vynucené pauze. Co k němu říct?
Před Filipem musím smeknout, neměli jsme strach o to, jak zápas zvládne z pohledu brankáře, protože brankář je výborný. Spíš jsme měli obavu z jeho zdravotního stavu, protože před dvěma měsíci byl na operaci slepého střeva a prakticky začal trénovat až od soboty po zápase se Spartou. Chystal se na to a zvládl to fantasticky, pomohl k postupu. Je to pro něj první pořádná zkouška za Vyškov, zvládl ji perfektně.

Koho byste chtěl v dalším kole poháru?
Je jedno, koho dostaneme, hlavně aby to bylo konečně doma, protože fanoušci nám ve Zlíně vytvořili parádní atmosféru. V kotli jich bylo minimálně šedesát a další byli na tribuně, byla to paráda. Jsme strašně rádi za jejich podporu, a taky si s námi užili oslavy postupu. Kvůli tomu bych chtěl kohokoliv doma, aby lidé mohli vidět pořádný pohárový zápas. A třeba i vyprodali Drnovice.

Stal jste se trenérem měsíce listopadu ve F:NL. Co to pro vás znamená?
Osobně to pro mne nic neznamená. Je to čest pro celý realizační tým, je to cena pro všechny chlapy, co to se mnou dělají, hlavně pro Rosťu (Horáčka, pozn. red.) a Pepu (Mazuru, pozn. red.), protože spolu máme perfektní vztah. Jsem rád i za ně, že jsme to ocenění dostali. Je to i vizitka celého klubu, jakým fotbalem se prezentujeme.

Více
Více
Více
Více