11. listopadu 2022, Tadeáš Mima

Závěr podzimu v Drnovicích! Vyškov hostí béčko Sparty

Velkolepé rozloučení s kalendářním rokem 2022 si chystají fotbalisté Vyškova. Podzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zakončí před svými fanoušky, a to navíc proti zvučnému soupeři v podobě rezervy pražské Sparty.

Co se týče Jihomoravanů, aktuálně se mohou pochlubit perfektní bilancí. V uplynulých šesti zápasech ani jednou neprohráli, přičemž nastřádali krásných dvanáct bodů. I díky nim se svěřenci kouče Jana Trousila aktuálně nachází na třetí příčce tabulky.

Oproti Spartě B se tedy Vyškov nachází ve velmi solidní situaci. Pražané totiž prohráli hned třikrát z uplynulých čtyř utkání, což je v celkovém pořadí odsunulo až na čtrnáctou pozici. Tedy pouhé dva body nad pásmo sestupu. Posledně navíc schytali sparťané výprask 3:0 od Příbrami.

„Čeká nás velmi důležité utkání. Chceme potvrdit tři body z Jihlavy a chceme za každou sportovní cenu zvítězit. Navíc jsme se Spartou nikdy nezvítězili, takže i tuto historickou bilanci bychom rádi prolomili. Od pondělí se na sobotu svědomitě připravujeme,” přibližuje Trousil motivaci Vyškova.

„Na naši typologii hráčů moc nesedí hráči Sparty, takže budeme vycházet i z pozměněné taktiky. Bonusovou motivací je pro nás poprvé v této sezoně porazit B-tým. Na Slavii jsme prohráli, na Žižkově se Spartou a na Sigmě jsme potom remizovali,” popisuje jihomoravský trenér.

Lodivod Sparty B Michal Horňák pak očekává podobný souboj, jaký se naskytl v předchozí vzájemné bitvě v srpnu. „Velmi svižný a kvalitní fotbal. Duel je velmi důležitý pro oba týmy, které mají diametrálně odlišné postavení v tabulce. Jsme v sestupových vodách, zatímco Vyškov na třetím místě, kde bude jistě chtít také přezimovat,” odhaduje. Horňák k tomu vyzdvihuje silné individuality Vyškova – brankáře Antonína Kinského a ofenzivní eso Bennyho Kanakimanu.

Dorazte na závěrečný ligový souboj podzimu i vy! Měření sil startuje v sobotu 12. listopadu od 10.15 na stadionu v Drnovicích, kde by si Vyškov zasloužil plné tribuny za fantastické výkony v končícím roce 2022.

Více
Více
Více
Více