27. října 2022, Tadeáš Mima

Bitva ve sváteční den: Vyškov bude čelit rezervě Sigmy

K nelehkému ukání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nastoupí fotbalisté Vyškova v den státního svátku. Svěřence trenéra Jana Trousila čeká cesta do Olomouce, kde se utkají s B-týmem Sigmy. Souboj budete moct sledovat v televizním vysílání ČT Sport.

I když Vyškov v minulých dvou utkáních „pouze” remizoval, podařilo se mu tím dostat na poměrně zajímavou bilanci. Celkově totiž má na kontě již tři zápasy bez porážky a stále se drží v popředí tabulky. Konkrétně teď, po třinácti odehraných kolech, se nachází na čtvrté příčce se ztrátou dvou bodů na čelo soutěže.

Nutno však dodat, že celkové pořadí je velice vyrovnané. Nejlepším příkladem je, že právě sedmá Sigma B ztrácí jenom tři body na Vyškov, což dává duelu ještě větší náboj. Pokud se MFK chce i nadále držet mezi nejlepšími týmy ligy, potřebuje získat na své konto další úspěch.

Olomoučtí fotbalisté mají na rozdíl od Vyškova dost proměnlivou formu. Z předchozích pěti kol porazili pouze šestnáctou Slavii B, jinak nestačili třeba na Vlašim či Příbram. Tedy na mužstva, s nimiž Jihomoravané v poslední době remizovali.

Rezervě Sigmy to navíc příliš nestřílí. Z předešlých osmi kol se hned šestkrát stalo, že nezaznamenala ani jednu branku. Aktuální olomoucká série „na suchu” trvá už 180 minut v kuse, což není vůbec povzbudivá statistika. Vyškov si ale i přesto musí dát velký pozor, aby dosáhl na vítězství.

Předchozí vzájemný zápas se uskutečnil ještě v době, kdy oba celky nastupovaly v MSFL. Na podzim 2019 vybojoval Vyškov venku remízu 1:1 – tehdy se představili v barvách klubu třeba střídající Michal Klesa nebo Lukáš Lahodný v základní sestavě.

Dopadne nerozhodně i nadcházející duel, nebo ne? Měření sil je na programu v pátek 28. října. Začínat se bude od 17 hodin na Andrově stadionu. Živý přenos bude k dispozici na televizní stanici ČT Sport.

Více
Více
Více
Více