24. června 2021, Redakce

Brankář Šustr po příchodu: Věřím, že pro každého budeme těžký soupeř

Poslední dvě sezóny, strávené na jihu Moravy, byly pro brankáře Martina Šustra přelomové. Nejprve se po půlroce v Líšni, kde se mu extrémně dařilo, přesunul do Zbrojovky a pomohl týmu k postupu o patro výš. V další sezóně však Zbrojovka nesplnila záchranářské cíle, navíc zkušený gólman nedostával tolik příležitostí. Teď přichází pomoci nováčkovi F:NL.

Na úvod – vítejte ve Vyškově. Jak se zrodil váš přestup?
Ke konci sezóny se mi ozval trenér Trousil a sportovní ředitel pan Zbořil, a bylo to pro mě ideální. V Brně jsem věděl, že to pro mě nemá budoucnost, tak se začalo pracovat na přestupu. Jsem rád, že se to podařilo.

Ve Zbrojovce jste okusil poprvé v kariéře i nejvyšší soutěže. Jak na celé angažmá budete s odstupem času vzpomínat?
První půlrok byl fajn, podařilo se nám uhrát druhé místo a postup do ligy. Následující rok v lize úspěšný nebyl, ale každopádně jsem nasbíral plno zkušeností a v mnoha věcech mi to otevřelo oči.

Vyškov jde do 2. ligy jako nováček. Co bude podle vás klíčové, aby mohl hrát důstojnou roli?
Vedení ví, co dělat. Kádr skládá tak, aby byl konkurenceschopný. Musíme dobře potrénovat, abychom chytili tempo. Věřím, že za námi budou stát fanoušci a budeme pro každého těžký soupeř.

Kolik hráčů v kádru už jste znal před svým příchodem?
S pár kluky jsem už v týmu byl, některé znám jako soupeře a s některými se teprve poznáváme, ale to je v pohodě, o kolektiv a partu strach nemám, kluci jsou fajn.

Jak se těšíte na možnost zahrát si pod trenérem Trousilem?
Já už pod trenérem hrál, takže vím co očekávat. Určitě budeme hrát náročný fotbal, těším se na to.

Více
Více
Více
Více