30. června 2021, Redakce

Role v mužstvu? Opět se ode mě čekají góly, ví kanonýr Pavel Simr

Ve své bohaté kariéře prošel oběma nejvyššími českými soutěžemi, má za sebou i angažmá na Slovensku. Před loňskou sezónou se zkušený sedmatřicetiletý forvard přesunul do Vyškova, kde v nedohrané sezóně MSFL nasázel v deseti duelech hned devět branek. Teď jej na sklonku kariéry čeká s Vyškovem účast v lize o patro výše.

Ve Vyškově jste se dohodl na prodloužení smlouvy o jeden rok. Jak se těšíte na další sezónu?
Jsem moc zvědavý, jak druhou ligu ještě zvládnu. Zároveň jsem moc rád, že mi Vyškov dal šanci, abych si ještě zahrál vyšší profesionální soutěž. Jsem, jak jsem říkal, zvědavý, jak to bude celé probíhat.

Možná to bude znít trochu negativně, ale… Poslední zápas MSFL jste hráli v polovině října loňského roku, neměl jste vy sám trochu v hlavě konec kariéry?
Jasně. Člověk o tom přemýšlí, jak se to postupně blíží. Každá sezóna může být moje poslední, a tak se snažím hrát pořád naplno a dávat góly. Předpokládám, že dokud je dávat budu, tak ten zájem o mě pořád bude. Na druhou stranu samozřejmě věk nezastavím, takže to vždy na konci sezóny může pro mě skončit. Užívám si, že mám ve Vyškově smlouvu na další rok, a uvidíme, co bude na konci další sezóny.

Měl jste i jiné nabídky?
Jiné nabídky jsem neměl, ale i kdybych měl, tak bych určitě pokračoval ve Vyškově. Vyškov zájem o mé pokračování měl pořád.

Po dlouhé době vás osobně čeká změna soutěže, jdete do profesionální ligy. Uzpůsobil jste vy sám podle toho přípravu?
Ani ne. Určitě nás čeká více tréninků, ale sám tam ohledně přípravy mezi třetí a druhou ligou tolik neřeším. Připravuji se sám pořád stejně, změnou bude větší počet společných tréninků.

Vaše role ve Vyškově bude jednak ta gólová, ale čeká se od vás například i role jakéhosi mentora těch mladších v rámci předávání zkušeností?
To asi také ne. Od toho tam podle mě budou jiní, především kapitán Michal Klesa. Na tohle on je velký specialista, já jsem v týmu především pro to, abych – jak jsme zmiňovali – dával góly. Budu chtít pomoci mužstvu a uvidíme, co to přinese.

Michal Klesa v nedávném rozhovoru zmiňoval, že druhá liga se podle něj za poslední roky co se týče kvality nezměnila. Jak to vnímáte vy?
Je pravda, že týmy se ve druhé lize tolik nemění. Co si pamatuji sám, když jsem ještě před x lety druhou ligu a že už to nějaký pátek bude (úsměv), tak tam byly stejné týmy. Mění se jen ti, co sestoupí a postoupí, ale ti se nakonec do pár vracejí a takhle dokola. Nečeká nás žádný tým, který bych neznal.

Jakou hrou se bude chtít Vyškov ve F:NL prezentovat?
Budeme se snažit hrát dobře a hrát tak, jak jsme hráli ve třetí lize, kde nás každý chválil. Celkově to ale bude o něčem jiném, protože nás čeká daleko kvalitnější soutěž. Chceme hrát hezký fotbal pro oko diváka a uvidíme, jak nám to půjde.

Jak se těšíte na domácí zápasy v Drnovicích?
V Drnovicích už jsem hrál, i když už je to taky pár let zpátky, a moc dobře to tam znám. Pro mě je ale v podstatě jedno, kde hraji. Navíc lidé z Vyškova jsou zvyklí dojíždět do Drnovic, navíc je to blízko, takže by jim nemuselo vadit, že si kousek zajedou, aby nás přišli podpořit.

Na jaké zápasy se nejvíce těšíte?
Zápasy se Zbrojovkou a Jihlavou budou pro mě určitě nejzajímavější, na ty se moc těším. Nejvíc jsem pak zvědavý na to, jak to vypadá po letech v zápase v Brně na Srbské.

Více
Více
Více
Více