11. července 2021, Redakce

Defenzívu Vyškova vyztuží slovenský obránce Pavol Ilko

Další posilu před startem premiérové sezóny v nejvyšší soutěži hlásí nováček z Vyškova. Z Blanska přichází slovenský bek Pavol Ilko, který posbíral ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE už více než 100 startů. Rozhovor s nejnovější posilou přinese brzy.

Osmadvacetiletý bek je odchovancem žilinského fotbalu, odkud se v roce 2014 přesunul do Česka. V dresu Dukly Praha odehrál dvě sezóny v Juniorské lize, ve druhé sezóně stihl i čtyři utkání za třetiligové Kunice hrající ČFL. Následně jeho kroky směřovaly na východ republiky, v dresu Frýdku-Místku, kde odehrál během tří sezón 58 utkání s bilancí dvou vstřelených branek.

Po sestupu Frýdku-Místku do třetí nejvyšší soutěže zůstal Ilko ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a nově hájil barvy nedalekého Třince. Zde stihl za dvě sezóny 52 utkání a nasázel tři branky. Jeho dosud posledním angažmá bylo od sezóny 2019/2020 Blansko – s týmem hrajícím MSFL po první sezóně slavil postup do druhé nejvyšší soutěže, kde loni odehrál celkem dvanáct utkání. Po sestupu Blanska zpět o patro níže si druhou ligu vyzkouší také ve Vyškově.

„Palo je rváč, je to poctivák, který nic nevypustí. Takže je to ideální typ hráče, který nám může pomoct i při standardkách. Odehrál u nás už dva zápasy a v obou byl v pohodě. Má jasné návyky, díky kterým po přechodu půlky posílá do vápna jeden centr za druhým s my potřebujeme naučit kluky, aby si do těch prostorů chodili,“ řekl k nové posile Vyškova trenér Jan Trousil.

Více
Více
Více
Více