16. července 2021, Redakce

Vintrové opět spolu. Do Vyškova se vrací útočník Marek

Po dvou letech se vrací na místo činu. Nejnovější posilou Vyškova se stává třiadvacetiletý Marek Vintr, který se v týmu nováčka soutěže potká opět se svým dvojčetem Ondřejem. Trenér Jan Trousil si od něj slibuje zvýšenou produktivitu a gólový přísun.

Fotbalista, který vyrostl ve Zbrojovce Brno, už od mládí prokazuje svůj čich na góly. Svou produktivitu potvrzoval už v Juniorské lize, v sezóně 2017/2018 nasázel za třicet zápasů skvělých osmnáct gólů a v téže sezóně stihl za Zbrojovku dokonce tři utkání v nejvyšší soutěži. Debut si připsal 13. května na hřišti Teplic.

Následující sezónu se přesunul právě do Vyškova, kde v MSFL za osmadvacet duelů posbíral osmnáct branek a byl třetím nejlepším střelcem celé soutěže. V další sezóně směřoval o patro výše, v dresu druholigového nováčka z Líšně posbíral v podzimní části soutěže třináct zápasů a šest vstřelených branek. Na jaře jeho kroky směřovaly zpět do Zbrojovky a dvěma góly v jedenácti odehraných duelech pomohl Brnu k postupu do FORTUNA:LIGY. V dosud poslední sezóně toho ale příliš nenahrál, za Zbrojovku stihl v nejvyšší soutěži pouze šest utkání.


Marku, vítejte zpět ve Vyškově. Co očekáváte od vašeho nového angažmá?
Od angažmá z osobního hlediska očekávám, že budu pravidelně hrát druhou ligu. V Brně jsem ji pravidelně nehrával. Do Vyškova si mě vybral pan Trousil a měl bych pravidelně nastupovat. Co se týmového hlediska týče, tak očekávám, že se zachráníme, a splníme to, co od nás očekává vedení.

Byl jste s Vyškovem už dříve v kontaktu, nebo jste řešil i možné jiné nabídky?
Už v zimě se řešilo, že bych mohl jít do Vyškova hrát MSFL. A když kluci postoupili do druhé ligy, už jsem nic jiného neřešil. Trenér Trousil měl zájem, takže už nebylo o čem.

Řešili jste spolu, jaká bude vaše role v týmu?
Bavili jsme se o tom. Budu hrát buď přímo hrotového útočníka, nebo na pozici pod hrotem. Měl bych být na hřišti od toho, abych vytvářel šance a samozřejmě také dával góly.

Hrálo roli v rozhodování i to, že za Vyškov hraje váš bratr – dvojče Ondřej?
Nebyl to jeden z hlavních důvodů, proč jsem si vybral Vyškov. Hráli jsme spolu do zhruba 20 let, pak jsme hrávali každý jinde. Za ty roky už ho ale vnímám jako klasického spoluhráče.

O cílech pro sezónu už jste mluvil. Jakým fotbalem se chce Vyškov ve druhé lize prezentovat?
Momentálně se v přípravě snažíme prezentovat vysokým napadáním a běhavým fotbalem.

Jak se těší na začátek sezóny a domácí zápasy v Drnovicích?
Moc se na to těším, jelikož pocházím z Bučovic. Mám to kousek a všichni moji starší kamarádi, kteří dříve chodili do Drnovic na fotbal, se těší na to, že ta tradice fotbalu zde zase ožije. Já osobně v Dnovicích nikdy nehrál, pouze v přípravce na hřišti béčka. Těším se na to, je tam krásný stadion a věřím, že všechno bude na sezónu skvěle nachystané.

Které zápasy pro vás osobně budou nejpikantnější?
Se Zbrojovkou a s Líšní hlavně, v obou týmech jsem hrával. Zápasy s těmito oběma týmy budou mít pro mě největší náboj.

Více
Více
Více
Více