18. července 2021, Kryštof Severa

Konečně nám to tam napadalo, cení si kapitán Klesa a vyhlíží start F:NL

V posledním duelu přípravy předvedli fotbalisté Vyškova skvělý obrat proti Uničovu a naladili se před startem nového ročníku druhé nejvyšší soutěže na vítěznou vlnu. O vítěznou trefu na 3:2 se postaral kapitán Michal Klesa, který duel rozhodl parádní střelou z přímého kopu do šibenice.

V generálce s Uničovem jste nakonec otočili výsledek z 0:2 na 3:2. Jak hodnotíte duel?
Všechny góly sice byly ze standardek, ale konečně nám to tam spadlo. Poslední dva zápasy – jak se Startem Brno, tak právě dnes s Uničovem jsme se v koncovce neskutečně trápili. Vyložené šance jsme nedávali, a tak jsme si aspoň pomohli standardkami. Byl to těžký zápas, Uničov hraje velice dobře. Našimi blbostmi jsme soupeře pustili do dvoubrankového vedení a stálo nás spoustu sil to otočit.

V první půli jste nechali soupeře jít snad čtyřikrát do úniku na brankáře. Čím to podle vás bylo?
Možná se to týká nezkušenosti, možná je to nesehraností. Hrálo spoustu nových kluků, máme komplet novou obranu a jakmile jsme začali prohrávat, chtěli jsme hrát dopředu, tak jsme hřiště strašně natáhli a Uničov měl uprostřed hřiště hrozně moc prostoru. Umějí to využít, jsou nesmírně šikovní a několikátý rok po sobě hráli v MSFL nahoře. Dokáží toho využít, prostrčili si to tam a chodili sami na branku. Bylo to o jejich šikovnosti a i o naší hlouposti ve středu hřiště.

Naopak v závěrečné půlhodině jste dokázali Uničovské zmáčknout, z čehož pramenil začátek obratu.
Klukům jsem před začátkem druhé půle řekl, hlavně ať nedostaneme další gól, což se tedy nepovedlo. Říkal jsem jim také, že máme sílu na to ty branky dát a ať makáme, bohužel však soupeři stačila jedna akce, gól a bylo to 0:2. Pak přišel festival našich zahozených šancí, ale na konci to tam naštěstí napadalo a otočili jsme to.

Co se vám honilo hlavou při závěrečném přímém kopu? Míč jste nakonec poslal parádně do šibenice.
Nejdřív jsem přemýšlel, že všichni budou čekat střelu, tak jsem chtěl zkusit najít centrem Simříka (Pavel Simr, pozn. red.), protože byl vepředu jeden na jednoho. Pak jsem se ale koukal, jak má brankář postavenou zeď a jestli by to nešlo obstřelit. Rozhodl jsem se, že to dám na zadní, protože i kdyby brankář zůstal v pozici a já to dobře trefil, tak to bude mít těžké. Nakonec udělal úkrok a už se tam nedostal.

Už za týden vás čeká ostrý start soutěže na hřišti Dukly Praha. Na úvod hodně nepříjemný soupeř, souhlasíte?
Pro nás jako pro nováčka, který víc jak půl roku nehrál soutěžní zápas, to bude ohromně těžký zápas. Dukla má mladý, ale zároveň zkušený mančaft. Budou běhaví a my si určitě nechceme před zápasem říci, že tam budeme dominantní na balónu. Musíme hrát poctivý blok, vracet se dozadu a rozhodně se nám nesmí stát to, co tady s Uničovem. Budeme chtít hrát poctivou defenzívu a směrem dopředu se mohou ukázat naši šikovní kluci, ať už to byli ti, co hráli proti Uničovu v první, nebo ve druhé půli. Věřím, že sílu směrem dopředu budeme mít a že můžeme dávat góly. Když budeme poctiví, tak věřím, že si z Dukly něco odvezeme.

Více
Více
Více
Více