21. července 2021, Tadeáš Mima

Vyškov jde do sezóny ve F:NL: Tým vypadá dobře, nechybí zkušenosti

Nováček F:NL z Vyškova začíná svoji misi ve druhé nejvyšší soutěži. V úvodním utkání pojedou Jihomoravané na hřiště Dukly Praha, kde se popere o první body. O přípravě i dalších vyhlídkách se zmiňoval klub na tiskové konferenci.

„Příprava byla velmi intenzivní a zároveň poměrně krátká. Do poslední chvíle jsme nevěděli, jakou soutěž budeme hrát,“ sdělil na úvod jednatel klubu Martin Chalupecký. Skok ze třetí do druhé nejvyšší ligy navíc znamená obrovskou změnu.

Důležitá byla tvorba kádru, při níž se ve Vyškově protočila řada jmen. „Jsme tři dny před začátkem F:NL, ale nejsme ve finální podobě. Rozhodli jsme se jít do sezóny v počtu 19+3 hráčů a stále čekáme na nějaké spolupráce v podobě hostování z ligových klubů. Půjde o doplnění v nejbližší době,“ vysvětlil generální manažer Zbyněk Zbořil. Podle něj se tým zeštíhlil, ale zároveň výkonnostně posílil.

Skladbu soupisky zhodnotil trenér Jan Trousil. „Někteří hráči ukázali kvalitu, jiní ne. Ukázal se potenciál, ale také to, že nám chybí soubojovost, což nebylo ve třetí lize tolik vidět. Proto jsme přivedli hráče jako Martina Maceje nebo z Chrudimi Ahmeda Fofanu,“ jmenoval kouč. Kádr dostane kompletní podobu v několika následujících dnech.

„Zkoušeli jsme si hráče, kteří přišli, i ty, kteří tady byli. Příprava byla hektická a situace tady není a nebude jednoduchá, ale myslím si, že si s tím dobře poradíme,“ navázal asistent trenéra Josef Mazura.

„Snažili jsme se vnést zkušenost v podobě Šustra či Lahodného. Pokračují Pavel Simr nebo Michal Klesa, na nichž půjde tým postavit,“ dodal Zbořil. Zrovna zkušený Klesa bude kapitánem nováčka F:NL. „Příprava je pro nás vždy stejná, musíme ji poctivě odtrénovat a odehrát,“ podotkl.

„Ačkoliv jsme skoro rok nenastoupili k soutěžnímu fotbalu, mohli bychom být po kondiční stránce dobře připraveni. Měli jsme individuální plány, i když kondice je v ligovém utkání o něčem jiném,“ vystihl Klesa. Mužstvu však věří, že si se všemi nástrahami poradí.

Pozitivní pohled má také letní posila a gólman Martin Šustr. „Tým vypadá dobře a pracuje od začátku, co jsem tady. Je vidět chuť zabojovat o hladký přesun do vyšší soutěže. Věřím, že to prokážeme i o víkendu, kdy se pokusíme zapracovat o co nejlepší výsledek na Dukle,“ komentoval Šustr. Premiéra ve F:NL na hřišti Dukly Praha čeká Vyškov v sobotu 24. července. Úvodní hvizd je naplánován na 17. hodinu.

Více
Více
Více
Více