22. července 2021, Tadeáš Mima

Očekávaná premiéra! Vyškov vyhlíží první kolo na Dukle

Blíží se historický moment. Už o víkendu nastoupí k prvnímu zápasu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE fotbalisté Vyškova, kteří vyhlížejí souboj s legendární Duklou Praha. Premiéra na hřišti soupeře však nebude rozhodně snadná.

Jak se Vyškov nachystal na F:NL, bude moct ukázat již v sobotu 24. července. Přípravu završili svěřenci kouče Jana Trousila úspěšně, když minulý týden obrátili z 0:2 na 3:2 proti Uničovu. Výsledkově si tak ještě polepšili oproti předcházejícímu utkání, jež přineslo remízu 0:0 se Startem Brno.

Soutěžní zápas ale znamená něco jiného než přípravu. Pro Vyškov jde o první ostrý souboj po devíti měsících, a k tomu rovnou o soutěž výše. Řadou změn navíc prošla i sestava mužstva, která vznikla po dlouhých týdnech zkoušení jednotlivých hráčů.

Na úvod ovšem stojí před Vyškovem silný protivník. Vůbec poprvé se představí ve druhé nejvyšší soutěži proti Dukle Praha, která patří k tradičním klubům s velkou historií. Uplynulá sezóna jí však nevyšla podle představ, když místo boje o návrat do FORTUNA:LIGY skončila až osmá.

Pražané zahájí proti Vyškovu třetí ročník za sebou ve F:NL. Co se týče slavné minulosti, Dukla se celkově radovala z prvenství v nejvyšší soutěži jedenáctkrát – naposledy v roce 1982. I přesto ale zůstává náročným soupeřem, s čímž Jihomoravané počítají. Zároveň však chtějí podat maximální výkon a mít zdařilý vstup do plně profesionálního fotbalu.

Utkání Dukla Praha – MFK Vyškov se uskuteční v sobotu 24. června od 17 hodin. Hostit jej bude stadion na Julisce.


Foto: FK Dukla Praha

Více
Více
Více
Více