30. července 2021, Redakce

Třaskavá domácí premiéra! Vyškov čeká derby s Líšní

Po historicky prvním zápase ve druhé nejvyšší soutěži, na hřišti Dukly, čeká svěřence Jana Trousila o týden později nesmírně zajímavá domácí premiéra. Ve 2. kole F:NL přijede do Drnovic Líšeň, kterou Vyškovští moc dobře znají ze vzájemných utkání ještě v MSFL. Jihomoravské derby startuje v sobotu v 10:15.

Fotbalisté Líšně se už ve druhé lize etablovali a minulý týden načali již třetí sezónu. V té minulé dokonce bojovali o postup do nejvyšší soutěže, ročník nakonec zakončili na fantastickém druhém místě. Podobné ambice nastínili i v prvním kole nové sezóny, kdy sice doma prohrávali s Žižkovem 0:2, duel však dokázali otočit a zcela zaslouženě zvítězili 3:2. Tým Líšně před sezónou opustili Martin Zikl, Marek Szotkowski či Jan Šteigl, novými posilami se stali brankář Vojtěch Marek, záložník Bronislav Stáňa a útočník Šimon Chwaszcz – oba posledně jmenovaní se v premiéře blýskli gólem.

„Pro nás to bude stejný zápas jako ve třetí lize, je to derby. Vždycky to jsou obrovsky vyhecované zápasy, na které chodí hodně lidí, a hráči se na hřišti navzájem znají. Neustále se potkávají a nemají se prakticky čím překvapit. Bude to zápas o obrovské agresivitě a nasazení, na zápas se připravujeme už od úterý. Zvlášť pak na velkou agresivitu, která opravdu zdobí Líšeň, a my na to musíme být připraveni, vyrovnat se v tom soupeři, abychom mohli pomýšlet na úspěch. Na to byly zaměřeny i tréninky, abychom byli schopni vyhrávat souboje,“ říká hlavní trenér Vyškova Jan Trousil.

Jeho svěřenci ve týden staré druholigové premiéře prohráli na Dukle 1:2, ačkoliv nebyli daleko od toho, aby si z hlavního města odvezli alespoň bod. Na kýžené vyrovnání ale ani přes závěrečný tlak nedosáhli. „Kluci se přesvědčili, že druhou ligu hrát můžou. Druhá půlka zápasu na Dukle kluky nakopla a začali si dost věřit, takže věříme, že si to přenesou do zápasu s Líšní. Ta je samozřejmě favorit, měla výbornou loňskou sezónu a teď budou na koni i díky tomu, že v prvním kole doma otočili zápas se Žižkovem s 0:2. Jejich zápas jsme si dvakrát rozebrali na videu. Mančaft jim šlape, věří si a je to o obrovském entuziasmu a nasazení. Je to rodinný tým, nehrají si na žádné hvězdy, více je to o pracovitosti a poctivosti,“ popisuje znovu nejbližšího soupeře Trousil.

Vyrovnat se musí i s nekompletním kádrem, po zápase na Dukle má několik fotbalistů zdravotní potíže. „Po prvním zápase nám vypadlo pár hráčů, kteří jsou pokopaní, a proti Líšni tak dva tři z nich nebudeme mít k dispozici. Klesa s Macejem nemohli hrát už na Dukle, dva dny před zápasem nám z toho kvůli svalovému zranění vypadli. Snažíme se je dát dokupy na Líšeň, uvidíme. I kdyby se to nepovedlo, tak jsou připraveni další kluci, kteří jsou konkurenceschopní,“ věří.

V týdnu navíc Vyškov představil další posilu, kterou se stal záložník David Jambor – mladší bratr vyškovského křídelníka Dana Jambora. „Chtěli jsme do středu určitě přivést dalšího hráče, protože Lukáš Lahodný hrál proti Dukle po dlouhé době, kdy ani v Blansku, ani s námi pořádně netrénoval. Na Dukle to z jeho strany herně ani kondičně ještě nebylo ono, tak bylo potřeba reagovat a přivést dalšího středního hráče. Davida znám a vím, jakým způsobem pracoval u pana Polácha v dorostu Zbrojovky. Konzultovali jsme to, měli jsme o Davida zájem a jsem rád, že se to upeklo a že k nám přišel. Na Líšeň bude připraven,“ tvrdí závěrem Trousil.

Derby proti Líšni startuje v sobotu 31. 7. v 10:15 a veškeré důležité informace najdete zde. Přímo na utkání se budou prodávat zápasové bulletiny, které budou slosovatelné o věcné ceny.

Více
Více
Více
Více