31. července 2021, Tadeáš Mima

Pozice stopera? Rád pomohu i na hrotu, říká vyrovnávající Fofana

Zápas s Líšní se chýlil ke konci a zdálo se, že hosté si odvezou všechny body. Už nějakou chvíli předtím však běžel dopředu obránce Ahmed Fofana, který dostal pokyn zkusit z hrotu vyrovnat. A taktická varianta vyšla fotbalistům Vyškova znamenitě.

Jednadvacetiletý Fofana dostal od kouče Jana Trousila jasné instrukce. „Trenér mi řekl pět minut před koncem, že mám jít na hrot, abych čekal na dlouhé balóny a dal gól. To se splnilo a jsem šťastný, že jsem pomohl týmu k remíze,“ byl nadšený fotbalista z Pobřeží slonoviny.

Šance se Fofanovi nabídla ve chvíli, kdy si našel místo uvnitř vápna hostů. Brzy potom letěl směrem k němu volný míč, který nikdo z protihráčů neodvrátil do zámezí, což byl rozhodující moment. Fofana v devadesáté minutě vyskočil, trefil balón hlavou a poslal ho na bránu. Zprvu to vypadalo, že gólman Veselý na pokus dosáhne, nicméně střela přece jen skončila v síti a přinesla remízu 1:1.

„V minulé sezóně za Chrudim jsem podobně skóroval proti Prostějovu v posledních minutách. Druhou branku jsem dával Blansku po rohovém kopu během prvního poločasu,“ přiblížil Fofana své střelecké statistiky. Tentokrát jeho trefa navíc znamenala historicky první bod Vyškova ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.

Že by se ale z Fofany měl stát čistokrevný snajpr? To sám hráč vylučuje. „Moje pozice je stoper, ale když to tým potřebuje a ke konci utkání prohráváme, je mojí povinností jít na hrot. Díky tomu mohu přispět vyrovnáním,“ uvažoval téměř dvoumetrový bek.

Další možnost vyztužit vyškovskou defenzivu – a případně i útok – může Fofana dostat již v sobotu 7. srpna. Jihomoravany čeká třetí kolo F:NL proti loňskému účastníkovi nejvyšší soutěže z Opavy.

Více
Více
Více
Více