2. srpna 2021, Redakce

Útočník Simr po drnovické premiéře: Boží atmosféra, tohle vás prostě vyhecuje

Na hrotu se opět statečně pral a bojoval s obránci soupeře. Útočník Pavel Simr předvedl v domácím derby s Líšní další poctivý výkon a odměnou nejen jemu, ale celému MFK byla remíza s vicemistrem loňského ročníku.

Máte první bod, navíc gólem v závěru před našlapaným stadionem. Mohlo být něco lepšího?
Asi ne, je to super. Remízu jsme si určitě zasloužili, možná dokonce i výhru, ale díky bohu za ten bod a že nám tam padl gól v poslední minutě.

Předvedli jste povedený nástup do utkání, Líšeň skoro do ničeho nepustili.
Šance tam byly, chtělo to je proměnit. Já si však myslím, že jsme soupeře tlačili de facto celý zápas. Pak přišla jedna chyba, gólovka soupeře a najednou prohráváme 0:1. Je však super, že jsme nic nezabalili a jeli pořád dál.

Chybělo ještě něco?
Chybělo i štěstí. Balon tam třeba občas přijde, ale já zrovna nejsem v pozici, kde bych měl být. Doufám, že se to otočí, a když příště budeme mít nějakou tutovku, tak ji dáme a budeme mít klid. Dostávali jsme se k velkému vápnu s míčem, ale potom už ne do něj. Když tam byly centry, tak jsme trefili prvního nebo míče sebral brankář.

Ve druhé půli jste číhal na zadní tyči po centru Michaela Klesy, obránce míč na poslední chvíli odvrátil. Co šlo udělat lépe?
Možná jsem mohl jít před toho obránce, popravdě jsem si myslel, že to podběhne nebo podskočí a já že budu za ním čekat úplně volný. I tohle je přesně o tom štěstí, jak jsem říkal. Předpokládal jsem, že to spadne za něj.

Jak jste si užil atmosféru a prostředí drnovického stadionu?
Paráda. Dorazilo snad osmnáct set diváků, atmosféra úplně boží. Suprově, tohle vás prostě vyhecuje. Vidíte, jak fanoušci řvou, fandí, takže ideální scénář. Jsem moc spokojený, stadion je taky pěkný. Samozřejmě v rámci možností. Líbí se nám tady všem. Kdyby se investovalo znovu ještě do zázemí stadionu, tak je to perfektní.

Šlo mít lepšího soupeře na úvod než Líšeň?
Mohla přijet Zbrojovka, ale to taky jednou přijde (úsměv).

Minule jste dali svůj první gól, tentokrát z toho byl první bod. Zvykáte si na F:NL?
Je to těžší. Těch centrů do vápna tam není tolik, jak jsem zvyklý. Ve třetí lize to tam lítá víc. Je to o tvrdé práci a snad příště budu stát už na správných místech.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:15 | MUZ
MFK Vyškov
FC Zbrojovka Brno