6. srpna 2021, Redakce

Vyškov čeká další náročný soupeř, v sobotu míří do Opavy

V loňské sezóně ještě oba celky dělily hned dvě ligy, nyní se potkají ve vzájemném zápas. Fotbalisty Vyškova čeká ve 3. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY výjezd na hřiště favorizované Opavy, která má ambice se po roce vrátit opět do nejvyšší soutěže. Duel startuje v sobotu v 17:00.

Slezský fotbalový klub z Opavy po dvou sezónách v nejvyšší fotbalové soutěži zamířil opět o patro níž a v létě kádr žlutomodrých opustilo vícero klíčových hráčů. Tým opustili například brankář Vilém Fendrich či útočníci Tomáš Čvančara, René Dědič či Tomáš Smola, nebo Lukáš Kania a Karol Mondek. Opavští de facto podkládali nový, velmi omlazený tým. Posilami se naopak stali Jiří Janoščín, Josef Celba či Samuel Šigut, z hostování se vrátil obránce Patrik Helebrand.

Opava zatím po dvou kolech čeká na první vítězství. Na úvod soutěže doma v divoké přestřelce, kterou hrála většinu času po vyloučení Celby v oslabení, remizoval s Vlašimí 3:3. Před týdnem pak po brance Helešice vedla na hřišti Zbrojovky Brno, ale nedokázala proměnit své šance a nakonec padla 1:2. „Tentokrát jsem absolutně naštvaný. Za bojovnost a nasazení nemohu hráčům nic vytknout, ale pokud nebudeme proměňovat šance, nebudeme vyhrávat,“ zlobil se po utkání v Brně trenér Roman West.

Fotbalisté Vyškova coby nováček soutěže mají na svém kontě stejný počet bodů – tedy jeden. Po úvodní prohře 1:2 na Dukle Praha, kde Jihomoravané nebyli daleko od remízy, před týdnem v domácí drnovické premiéře remizovali 1:1 díky brance Ahmeda Fofany z 90. minuty, a dočkali se tak prvního bodu ve F:NL. „Nemůžu klukům vytknout vůbec nic, hráli velice dobře,“ řekl po utkání hlavní kouče Vyškova Jan Trousil.

Soupeřem jeho svěřenců bude nyní Opava. „Čeká nás další obrovsky těžký soupeř,“ uvědomuje si Trousil. Podobně to vidí i útočník Pavel Simr, který tuší, že do Slezska nepojedou Vyškovští bezhlavě útočit: „Taktika na Opavu? Pořádná defenzíva a hrát na brejky.“ Favoritem zápasu je jednoznačně SFC, ale Vyškovští už v prvních dvou kolech ukázali, že se mohou měřit i s těmi největšími favority. Zdali zabodují i v Opavě, se dozvíme v sobotu od 17:00.

Více
Více
Více
Více