7. srpna 2021, Tadeáš Mima

Těší mě, že se kluci nepodělali, říká Trousil po Opavě

Další skvěle odehraný zápas, ze kterého ale chybí body. Potřetí ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE nastoupil Vyškov, jemuž těsně utekla remíza s exligovou Opavou. Obětavý výkon hostů rozebral trenér Jan Trousil, podle něhož převládají hlavně pozitiva.

Mužstvo má za sebou utkání v Opavě. Jak jste ho viděl?
Minulý týden jsme se byli podívat s Pepou Mazurou na Zbrojovce, kde Opava nastoupila. Proto jsme věděli, jakým způsobem hrála – byla výborná a měla v Brně vyhrát, takže jsme z ní měli respekt, ale ne příliš přehnaný. Věděli jsme totiž, co jsme v uplynulých utkáních dokázali i my. Myslím si, že to bylo vidět i na hřišti a Opava to s námi měla těžké. Vystavěli jsme blok ve střední části hřiště a moc se k nám nedostávala. Jedinou chybu jsme udělali, když jsme měli uhrát balón, jenže jsme ho pustili na úrovni rohového praporku. Soupeř to dobře vyřešil a potrestal nás na 1:0, ale vzápětí se naskytla obrovská šance do prázdné brány na 1:1.

Situaci jste však naneštěstí z vašeho pohledu neproměnili…
Nedali jsme, nicméně druhý poločas jsme to už byli my, kdo byl lepší. Vytvořili jsme si daleko více pozic, které měly skončit gólem. Když přišel na trávník Pavel Simr, byla znát jeho dominance ve vápně, ale bohužel se střelecky trápí a příležitost neproměnil. Filda Štěpánek potom v tutové šanci nastřelil prvního blokujícího soupeře. Kluci se však v těchto situacích všechno učí a já jim nemám vůbec co zazlívat. Jsem rád, jakým způsobem se v Opavě prezentovali. Pro x kluků to bylo poprvé, kdy hráli na takovém stadionu. Atmosféra byla výborná.

Co říkáte na to, jak vaši fotbalisté ve svých rolích obstáli?
Těší mě, že se z toho nepodělali. Opava se prakticky do poslední minuty klepala, aby vítězství uhlídala. Minimálně z naší strany by výsledku slušela remíza, a kdybychom byli produktivní, myslím si, že jsme mohli i otočit. Nicméně učíme se v tom chodit a Opava gól dala, takže vyhrála zaslouženě. Samozřejmě byla obrovským favoritem, jenž se chce vrátit do nejvyšší soutěže. Na to jsem kluky upozorňoval, že když se srovnají v hlavách a nebudeme se Opavy bát, mám velkou šanci něco uhrát. Byli jsme rovným protivníkem do posledního momentu a hráli jsme o remízu.

Jak hodnotíte počínání Vyškova v koncovce?
Je škoda, že jsme nedali branku, abychom vyrovnali dříve. Šance na to byly. Jakmile takové akce ve druhé lize neproměňujeme, jsme trestaní a nemáme body. Pro nás bude obrovský problém, že hrajeme velice dobře po šestnáctku a předvádíme dobré věci, ale ve vápně, kde se rozhoduje o bodech, zatím máme problémy proměňovat naše příležitosti. Musíme na těchto aspektech neustále pracovat.

Jaká z toho vede cesta ven?
Přivedli jsme Martina Maceje, který předtím působil v Baníku a naposledy v Teplicích. Spoléhali jsme na něj, jenže bohužel se po generálce zranil a zatím jsme ho ani v jednom zápase neměli. Kluci, co tam pravidelně nastupují jako Pavel Simr či Mára Vintr, dělají hodně práce a do šancí se dostávají. Naneštěstí pro nás je však neproměňují, a tak máme z dosavadních tří velmi dobře odehraných duelů jen bod. Ale znovu opakuji, nikdo nevětší hlavu, protože herní projev je z naší strany velice dobrý. Navíc jsme v utkáních s Duklou, Líšní i Opavou nastupovali proti obrovským favoritům. Těší mě, že se kluci nepodělali a byli minimálně rovnocenným soupeřem.

Co vám F:NL zatím ukázala zkraje nového ročníku?
Hlavně mi ukázala, a mám z toho velkou radost, že kluci, kteří hráli třetí ligu a zůstali s námi, zvládají požadavky velice dobře. Ať je to Němeček, Hanuš, Klesa či Simr, nikdo se neztrácí a vyrovnají se druholigovým hráčům. U Opavy činil rozdíl dokonce dvě třídy, jelikož spadla z první ligy, kde pravidelně působila. Potvrzuje to, že tým má velký charakter i chuť do hry. Musíme jen trochu prolomit to štěstíčko, abychom dali gól a nenechali favorita neustále v komfortní zóně. Zatímco máme šance a neproměníme je, oni z jedné situace gól dají a nemají se čeho obávat. Ale věřím, že kdyby branky přišly, náš výkon ještě poroste. Ani tentokrát jsme to nevzdali, bojovali a kluci to odpracovali. Proto hledíme s čistým svědomím do dalšího zápasu.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:15 | MUZ
MFK Vyškov
FC Zbrojovka Brno