10. srpna 2021, Redakce

Vyškovští vstupují do MOL Cupu, prvním soupeřem bude Hodonín

Fotbalisty Vyškova čeká tento týden tzv. „anglický týden“, dva sobotní druholigové duely proloží v náročném programu pohárovým zápasem na hřišti divizního týmu Hodonína. Duel je plánován na středu 11.8. od 18:00. Utkání se hraje v Rohatci u Hodonína.

Celek z jihu Moravy vznikl v roce 1994, ale dlouhé roky měl pouze mládežnická družstva. Tým mužů poprvé přihlásil do oficiálních soutěží od sezóny 2007/2008, tehdy pod názvem FK Škardice „B“. O sedm let později – v roce 2014 – byl přejmenován na FK Hodonín a svůj název drží dodnes. Za tři roky od vzniku seniorského týmu v roce 2007 vybojoval Hodonín přes I.A třídu a krajský přebor postup do divize, kde po sedmi letech v roce 2017 slavil postup do MSFL.

Zde strávil dvě sezóny, během nichž se i čtyřikrát střetl právě s Vyškovem, a to s bilancí dvou výher a dvou porážek. Na konci sezóny 2018/2019 opět spadl do divize, kde letos načal sezónu vítězstvím 1:0 na hřišti Lanžhotu. Stejného soupeře navíc vyřadil i v předchozím kole MOL Cupu, o dva týdny dříve po výhře 2:1. Na soupisce Hodonína najdeme několik zajímavých jmen, ať jde o brankáře Lukáše Maňáka, obránce Ondřeje Sukupa – bývalého hráče Zbrojovky Brno, nebo útočník Martin Holek. Všichni tři ještě loni hráli za druholigové Blansko. Pikantní náboj bude mít duel pro ex-vyškovského Dominika Urbančoka.

Vyškov čeká po třech úvodních bitvách nového ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a před víkendovým domácím soubojem s Táborskem jistě další náročný soupeř. Svěřenci trenéra Jana Trousila zatím ve všech zápasech druhé ligy ukázali, že se mohou měřit i s daleko věhlasnějšími soupeři. Jako naposledy v sobotu v Opavě, kde sice padli 0:1, ale nebyli daleko od remízy, a dokonce ani od plného bodového zisku.

„Nikdo nevěší hlavu, protože herní projev je z naší strany velice dobrý. Navíc jsme v utkáních s Duklou, Líšní i Opavou nastupovali proti obrovským favoritům. Těší mě, že se kluci nepodělali a byli minimálně rovnocenným soupeřem,“ vracel se k uplynulým utkáním kouč Vyškova. „Musíme jen trochu prolomit to štěstíčko, abychom dali gól a nenechali favorita neustále v komfortní zóně. Zatímco máme šance a neproměníme je, oni z jedné situace gól dají a nemají se čeho obávat. Ale věřím, že kdyby branky přišly, náš výkon ještě poroste. Ani tentokrát jsme to nevzdali, bojovali a kluci to odpracovali. Proto hledíme s čistým svědomím do dalšího zápasu,“ uzavírá bývalý prvoligový stoper.

Střelecky naladit se mohou Vyškovští už ve středu, právě v pohárovém duelu s Hodonínem.

Více
Více
Více
Více