12. srpna 2021, Redakce

Jan Trousil po Hodoníně: Čekal jsem víc od kluků, co nedostávají tolik prostoru

Svěřence Jana Trousila v prvním kole MOL Cupu notně potrápili fotbalisté Hodonína, se kterými Vyškov dokonce od desáté minuty ztrácel. Obrat přinesli až střídající hráči ve druhé půli a i to bylo téma, které Trousil v pozápasovém hodnocení načal.

„Šli jsme do toho s tím, že chceme postoupit. To se povedlo, ale trochu mi vadí první poločas. Dali jsme šanci nové záložní pětici, protože jsme chtěli některým hráčům dopřát volno, aby mohli doléčit drobné bolístky,“ zahájil hodnocení zápasu s Hodonínem kouč Trousil.

„První půlku jsme byli v záloze strašně statičtí a když jsme měli více ze hry, tak jsme to řešili dlouhými balóny za obranu. Domácí hráli v bloku a jednou nás z toho potrestali. Měli jsme rohy, standardky, ale chyběl tomu pohyb středové řady,“ neskrýval Trousil nespokojenost s výkonem zálohy v první půli. Ta Vyškovu herně opravdu nevyšla, navíc se divizní protivník Vyškova dostal i do vedení, neboť se v desáté minutě zjevil za obranou Petr Galuška a poslal Hodonín do vedení.

„O přestávce jsme poslali do hry Jambora s Vintrem a potom tam šel i Pavol Ilko s Filipem Štěpánkem a dostali jsme hru do své moci. Začali jsme se dobře pohybovat. Dali jsme na 1:1 a potom na 2:1. A zaslouženě vyhráli. Jsem ale trochu zklamán. Čekal jsem víc od hráčů, kteří nedostávají tolik prostoru a zlomili to až hráči ze základu,“ vysvětloval lodivod Vyškova své kroky z druhého poločasu.

V závěru hodnocení se Trousil vyjádřil i na adresu soupeře, který se netají touhou po postupu o soutěž výše. „Je vidět, že chtějí postoupit. Mají Galušku, Holka, Sukupa, Urbančoka a další, co hráli první a druhou ligu. Hráli v první půli dobře, čekali až ztratíme balón a pokud mohli, tak se pouštěli do rychlých brejků, ale ve druhé půli jim trochu došla šťáva a my jsme toho využili, a proto jsme to otočili,“ uzavřel Trousil.

Více
Více
Více
Více