13. srpna 2021, Redakce

Vyškov chce na čtvrtý pokus první výhru, dočká se doma s Táborskem?

Náročný anglický týden, který byl proložen středečním pohárovým duelem, uzavře v sobotu 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, v rámci nějž přijede do Drnovic mužstvo Táborska. Utkání se soupeřem z jihu Čech startuje tradičně v 10:15.

Táborsko se před loňskou sezónou vrátilo do druhé nejvyšší soutěže po jednoleté odmlce v ČFL, do té doby jinak působilo ve F:NL nepřetržitě sedm let a v sezóně 2013/2014 obsadilo dokonce třetí místo. To už je však dlouhá doba. Loni skončilo Táborsko na 11. místě, ale letos ukazuje, že by chtělo prorazit v tabulce výš. Už v prvním kole na svém stadionu pořádně trápilo brněnskou Zbrojovku, ale branku jí nakonec nedalo a prohrálo 0:1. Následné dva duely už ale pro Jihočechy byly tříbodové. Ve druhém kole vyhráli překvapivě 2:0 v Příbrami a minulou neděli doma 2:1 s Vlašimí.

I proto teď bude v sobotu v Drnovicích mírným favoritem. „Táborsko získalo z Budějovic na hostování Kopečného, navíc avizuji příchod ještě jednoho ofenzivního hráče z Portugalska. Jejich tým je možná dobře naladěný, ale doma hrajeme my, a my musíme hrát ofenzivně,“ říká na adresu soupeře hlavní kouč Vyškova Jan Trousil. Mladý tým s mnoha hráči okolo ročníku 2000 spoléhá na rychlý ofenzivní a kombinační fotbal. V nové sezóně se zatím dvakrát prosadil útočník Jakub Matoušek.

Vyškov stále čeká na svou první výhru v premiérové sezóně F:NL. V týdnu se dobře naladil v úvodním kole MOL Cupu na hřišti divizního Hodonína, kde po obratu zvítězil 2:1. Tým však znovu počítá novice na marodce. „Máme zase nějaké problémy, zranění z poháru. Moc nás není a musíme hrát ve stavu, jaký je. Kluci, co půjdou na hřiště, tam ale nechají maximum a věřím, že na čtvrtý pokus už zvítězíme. Vrací se nám po problému se svalem Dan Jambor, v poháru už hrál. Lukáš Lahodný to má na delší dobu, problémy mají i Tomáš Cabadaj s Macejem. Poslední jmenovaný bude nejspíš až po reprepauze,“ popsal Trousil.

Jeho tým se ve všech třech dosavadních druholigových duelech prezentoval aktivní a nebojácnou hrou, v posledních dvou utkáních pak soupeře výrazně přehrával. Přineslo to však pouze bod. „Klíčové bude opět řešit dobře finální fázi. Chceme hrát podobně jako v Líšni nebo druhý poločas v Opavě. Musíme si jednoznačně vážit šancí a proměňovat je, aby se klukům hrálo daleko lépe. Vždycky se v šestnáctce soupeře rozhoduje o tom, jestli budete úspěšní, nebo ne,“ uzavírá před sobotním zápasem zkušený trenér.

Více
Více
Více
Více