15. srpna 2021, Redakce

Zklamaný Ondřej Vintr: Pořád dokola. Šance máme, ale strašně nás trápí koncovka

I ve čtvrtém utkání letošní sezóny FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY předvedli fotbalisté Vyškova povedený výkon. Kýžené první vítězství ale nepřišl a po smolné porážce 0:1 tak zůstávají svěřenci Jana Trousila v tabulce na jednom bodu. Největším problémem je stále neproměňování jasných šancí.

„Je to pořád to stejné dokola. Přehráváme většinu týmů, jsme na míči a ve všech čtyřech zápasech jsme byli prostě lepší. Strašně nás ale trápí koncovka a neproměňujeme šance, které bychom, dá se říci, stoprocentně proměňovat měli. Já sám jsem měl dvě jasné šance. Jednou jsem netrefil branku, když jsem ji trefit měl, a pak zkraje druhé půle mi to vykopl obránce z lajny. Navíc jsme nedali penaltu… Začíná na nás postupně doléhat, že se nám nedaří prolomit střeleckou smůlu. Snad se to teď zlomí ve Varnsdorfu, dáme dva tři góly a bude to lepší, protože šance opravdu máme. Ale góly nejsou,“ řekl po utkání s Táborskem záložník Ondřej Vintr.

Něco podobného podle něj zažil Vyškov už několikrát ve třetí nejvyšší soutěži. „To tak prostě bývá. Jednou to jde, dáte klidně sedm gólů. Bylo to tak podobně už i v MSFL, kde jsme se dvě tři kola trápili, ale soupeři tolik netrestali naše chyby. Druhá liga je v tomto jiná, když máte šanci, musíte ji proměnit. Bylo to tak na Dukle, s Líšní i v Opavě, kde všem stačila jedna šance a tu proměnili. My jich za mě máme až moc, až nadstandardně. Rozhodně jsme nečekali, že budeme v útoku tak dominantní. Neproměňujeme je a stojí nás to body, které začínáme pomalu honit. Čeká nás příští týden páté kolo, my máme zatím jenom jeden bod a jsme dole. Potřebujeme už nahnat další body,“ burcuje do dalších zápasů.

Klíčovými momenty duelu s Táborskem byly penalty na obou stranách, Vyškov však tu svou neproměnil. „Vzal jsem si balón od Jamba (David Jambor) a viděl jsem Pavla Simra zády k brance, tak jsem si řekl, že si to o něj jen narazím. Udělali jsme to dobře a šel jsem do vápna s tím, že chci dát gól. Zároveň jsem viděl, že bránící hráč už to má daleko a na dlouhou nohu, míč jsem si popostrčil a šel jsem si pro penaltu. Byla úplně jasná,“ popsal celou situaci Vintr. Nabídnutou možnost ale Pavol Ilko nevyužil.

Sám Vintr byl poté namočen i v rozhodující akci duelu. „Jasná bohužel byla i penalta na druhé straně. Akorát nevím, jestli to bylo ve vápně, nebo mimo něj. To už nevím, ale jednoznačně to byla moje chyba, kterou jsem prohrál zápas celému týmu,“ litoval záložník s dvaadvacítkou na zádech.

Více
Více
Více
Více