27. srpna 2021, Redakce

Vyškov se těší na další derby, do Drnovic přijede Prostějov

Po středečním postupu do 3. kola MOL Cupu směřují svěřenci hlavního trenéra Jana Trousila opět své myšlenky směrem k FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. V rámci 6. kola zavítá do Drnovic soupeř, který to má doslova za rohem – 1. SK Prostějov. Utkání startuje v sobotu 28.8. tradičně v 10:15.

Geograficky oba celky dělí pouhých 26 kilometrů, a tak se dá opět mluvit o velmi pikantním derby. Prostějov se etabloval ve druhé nejvyšší soutěži, ve které si nyní kroutí už čtvrtou sezónu v řadě. Zejména ta loňská sezóna byla pro modro-bílé sezónou přelomovou, Prostějovští předváděli skvělý fotbal a odměnou jim bylo fantastické třetí místo. To vše pod vedením bývalého kouče Zbrojovky Pavla Šustra, který měl k dispozici i několik někdejších hráčů právě Brna.

Rozjezd letošní sezóny Prostějovu tolik nevyšel, doma nejprve prohrál 1:3 s Příbramí a následně padl dokonce 0:4 na hřišti rezervy pražské Sparty. Od té doby ale najel na bodovou vlnu, doma přehrál Zbrojovku 2:0, posléze remizoval v Ústí nad Labem a naposledy doma přehrál Třince 3:1. Výsledkem je tak momentální 8. místo tabulky se ziskem sedmi bodů.

Více
Více
Více
Více