29. srpna 2021, Daniel Kinc

Trenér Trousil: Perfektní práce. Kluci si dokázali, že góly umí dát

V šestém druholigovém kole se jeho svěřenci dočkali. Trenér Jan Trousil a celý jeho tým konečně zažili chuť vítězství, v derby proti Prostějovu zvládl hrát více než hodinu bez vyloučeného Kršky a v oslabení soupeři nasázel tři branky.

Derby jste zvládli naprosto skvěle, jaké jsou vaše pocity ze sobotního utkání?
Pocity jsou příjemné, protože jsme to konečně zlomili. Po pěti zápasech jsme kluky furt drželi v pozitivním stavu, protože ani jeden zápas z naší strany nebyl takový, že bychom byli horší týmem. Věděli jsme, že sílu na hřišti máme, ale vůbec se nám nedařilo proměňovat šance, které jsme si vytvořili. Proto zápasy skončily čtyřmi prohrami o gól a jednou remízou. Stále jsme drželi kluky v tom, že na to mají a že jim věříme, a jakmile promění šanci a budeme hrát nátlakově, jsme schopní soupeře porazit.

A to se přesně ukázalo.
Myslím si, že to bylo od první minuty vidět. Měli jsme dost dobrých šancí už na začátku, abychom dali gól. Nakonec jsme ho dali ve 25. minutě, ale potom přišlo vyloučení… Změnilo to ráz celého utkání, museli jsme změnit hru a byly to krušné minuty, kdy jsme museli přeskupit řady a věřit, že do poločasu gól nedostaneme. O půlce jsme se mohli na oslabení připravit, a naštěstí soupeř sice držel balón, ale bez větší šance. Po půlce šel opět Fofana na hrot, protože jsme věděli, že nemůžeme být zalezlí, a blok před vápnem by byl smrt. Pomohli jsme si tedy Fofanou na hrotě a znovu jsme obranu vrátili k tomu, aby odtud šla rozehrávka.

Prostějov jste do ničeho nepustili, souhlasíte?
Druhou půli jsme celkově odehráli fantasticky, vyhrát 3:0 v oslabení proti Prostějovu je super. Kluky musím obrovsky pochválit, Prostějov si za celý zápas nevypracoval jedinou gólovou situaci, kterou by mohl proměnit, kromě dvou standardek z hranice vápna. Tohle je přesně to, co jsme potřebovali – v týdnu jsme vyhráli v poháru s třetiligovým soupeřem v poháru 2:0 a teď konečně také v lize 4:0. Dvě nuly za sebou, perfektní práce defenzívy a hlavně si kluci dokázali, že ten gól dát umíme. Zažili jsme si historicky první vítězství Vyškova ve druhé lize, je to perfektní.

Diváci vás opět hnali, atmosféra byla neskutečná.
Pro kluky je to odměna. Fanoušci viděli, jak jsme hráli předchozí dva domácí zápasy a že jsme měli šance, a byli jsme lepší týmem. Zápasy jsme sice nezvládli kvůli koncovce, ale proto lidé přišli znovu, a fanklub Vyškova je stále stejný. Ať už jde o bubeníky a všechny fanoušky kolem nich, jezdili s námi na výjezdy i ve třetí lize. Při takovém průběhu, kdy dáte gól a pak cítíte křivdu za červenou kartu, se chytili fanoušci ještě víc. I kluky to nakoplo, byli schopni tam nechat duši a když v deseti přehrajete Prostějov, tak to nakopne. Podpora je perfektní a máme jednu z nejvyšších návštěv ve druhé lize. Jsme rádi, že drnovický stadion máme.

Poprvé ve vyškovském nastoupil David Krška, byť odehrál jen půlhodinu. Co si od něj slibujete?
David je zkušený hráč, který ve druhé lize odehrál spoustu zápasů. V Líšni byl jednu dobu nejlepší hráč, lídr, ale tu roli mu tam vzali. Už jsem Davida sem chtěl vzít dva roky po sobě a už v pátek během tréninku bylo znát, že si bere roli režiséra. I když byl vyloučen, tak ukázal velkou kvalitu na míči, kluci si to o něj mohli dát a spoluhráči věděli, že když mu dají balón, tak to nezkazí. Teď o něj asi na jeden dva zápasy přijdeme, ale musíme být na to nachystaní, a uvidíme, jaký dostane trest.

Jaký je vás následující program?
Čeká nás reprepauza, ideální čas na to, abychom doléčili šrámy a věřím, že se dají do kupy Macej, Simr, Klesa a také Mara Vintr, který měl drobné problémy, aby všechno šlapalo, a šli jsme do dvou zápasu s pražskými týmy – Viktorkou Žižkov a béčkem Sparty – v plné síle, a abychom předváděli výkony jako dosud. Chceme v každém zápase vyhrávat, což znamená dávat góly. Jakmile je budeme dávat, tak věřím, že budeme velmi nepříjemní pro všechny soupeře.

Více
Více
Více
Více