10. září 2021, Redakce

Zpět do hry: Vyškov míří po pauze na Žižkov

Po reprezentační pauze se opět rozjíždí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, ve které nechybí ani zápas fotbalistů Vyškova. Svěřenci kouče Trousila se představí v neděli na Žižkově, kde chtějí navázat na minulou výhru nad Prostějovem.

Po šesti kolech zůstává spodek tabulky poměrně našlapaný. Vyškov se zatím drží na čtrnácté příčce, přičemž má stejné bodů jako patnáctá Chrudim. Poslední pozice aktuálně patří s jednobodovým odstupem Třinci.

Jihomoravští hráči by rádi navázali, kde před dvěma týdny skončili. Na domácí půdě totiž zničili Prostějov 4:0 a připsali si premiérové vítězství v soutěži. Navíc prolomili střeleckou smůlu, která je v předchozích zápasech často provázela.

Dalším cílem je Viktoria Žižkov, jež má před Vyškovem pouze tříbodový náskok. Před reprezentační přestávkou se jí navíc tolik nedařilo, když nestačila na Vlašim 0:3 a zaváhala doma s Ústím 0:0. I proto jsou Pražané aktuálně devátí a nemají nic jistého.

„Klíčové bude, abychom hráli stejně jako proti Prostějovu nebo Táborsku. Žádné čekání na soupeře, ale hrát vysoko nahoře a snažit se dát rychle gól,“ zmiňuje vyškovský kouč Jan Trousil. Podle něj pauza týmu pomohla, což se ukázalo i při nedávné kondiční přípravě. „Zranění hráči se postupně zapojují do tréninku a máme z čeho vybírat. Věřím, že předvedeme dobrý výkon a půjdeme nahoru,“ vyzdvihuje trenér.

Již trénují například Klesa, Simr, Hanuš či Lahodný. Chybět ovšem bude David Krška, který dostal po červené kartě z minulého duelu stopku na další dva zápasy. „Je to velké oslabení a mrzí mě to. David působil velmi dobře a štve mě, že po takovém zákroku přišel stop na dvě utkání. Někteří rozhodčí by situaci nehodnotili ani žlutou kartou,“ usuzuje Trousil. Nicméně je potřeba se s absencí Kršky vypořádat.

„Musíme se bez něj obejít, ale hráčů do zálohy je teď použitelných dost. Proto věřím, že vybereme ty správné a vyjde to,“ dodává Trousil. Zápas Žižkov–Vyškov se uskuteční v neděli 12. září od 10.15. Hraje se na stadionu v Seifertově ulici na Žižkově.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:15 | MUZ
MFK Vyškov
FK Varnsdorf