11. září 2021, Redakce

ZMĚNY V KÁDRU: Z Olomouce přichází Patrik Slaměna, do Blanska míří Nikola Todorič

Vyškov posiluje zákložní řadu. Z olomoucké Sigmy přichází na hostování Patrik Slaměna, který se po přestupu ze Zlína zatím na Hané neprosadil do áčka Sigmy. Jedno jméno ale na podzimní část soutěže ze soupisky MFK zmizí.

Patrik Slaměna je bývalý mládežnický reprezentant, který do velkého fotbalu nakoukl v dresu Zlína. V létě zamířil právě ze Zlína do Olomouce, kde se do prvního týmu neprosadil. V nejvyšší soutěži zaznamenal Slaměna 18 startů, gólově se neprosadil. Ve druhé nejvyšší soutěži oblékal novic v dresu Vyškova dres Prostějova. V 19/20 odehrál za Prostějov 23 zápasů a dvakrát se trefil do sítě soupeře. K tomu přidal dvě gólové nahrávky.

„Patrik je velký talent. Byl ve Zlíně a v Olomouci, zatím se neprosadil v áčku. A tak jsme po něm sáhli my. Věříme, že nám pomůže. Je podobný typ jako Jambor, Krška, nebo Cabadaj,“ osvětluje příchod Slaměny do Vyškova kouč Jan Trousil.


Todorič do Blanska

Kádr MFK naopak opouští mladý defenzivní záložník Nikola Todorič. Mladý záložník posílili Vyškov v letní přestávce, ale vzhledem k velké konkurence ve středu pole se mu nedostávalo dostatečné minutáže.

„Přivedli jsme do středu hřiště Cabadaje, Jambora a Kršku, takže by měl těžké sbírat minutáž. V jeho případě je hostování v Blansku ideálním řešením,“ komentuje jeho transfer generální manažer Zbyněk Zbořil.

Více
Více
Více
Více