13. září 2021, Daniel Kinc

Dvougólový Pavel Simr po Žižkovu: Konečně mi to tam spadlo

Fotbalisté Vyškova pokračují na vítězné vlně a v neděli historicky poprvé uspěli ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE také na hřišti soupeře. Ze Žižkova si přivezli zasloužené vítězství 4:1, pod které se dvěma góly v závěru podepsal střídající útočník Pavel Simr. Jak utkání vypadalo z jeho pohledu a co říká na současný projev týmu?

Výsledek ze Žižkova vypadá jednoznačně, ale bylo tomu tak i na hřišti?
Zápas byl vcelku hodně vyrovnaný. Ze začátku tam byly nějaké šance Žižkova, ale pak jsme dali gól a hra z naší strany začala být lepší. Ve druhé půli jsme zkraje dali sice rychle na 2:0, ale Žižkov snížil a trochu jsme se podle mě začali bát o výsledek. Naštěstí jsme potom výsledek udrželi až do konce a ještě přidali dvě branky. Za mě tedy super.

Jste spokojen i z osobního hlediska? V závěru jste dvěma góly uzavíral výsledek na 4:1.
Konečně mi to tam spadlo (úsměv). Měl jsem štěstí. Při prvním gólu se balón odrazil od břevna ke mně a při druhé situaci jsem dostal krásnou nahrávku před gólmana, kde jsem byl úplně sám. Takové šance bych měl vždycky dávat.

Vyhovuje vám, když vás trenér Trousil pošle do utkání až právě ve druhé půli do unavenější obrany?
To nevím, popravdě bych asi radši hrál od začátku. Asi je to lepší v tom, jak říkáte, že obrana je unavenější. Navíc Žižkov měl obranu hodně otevřenou, protože potřeboval vyrovnat, případně skóre i otočit. Díky tomu tam byla okénka a z nich padaly góly.

Z posledních dvou zápasů máte plný bodový zisk, navíc jste dali osm gólů. Ukazuje se nějaká větší pohoda v mužstvu?
Za sebe si myslím, že tým si herně i celkově sedl už od samotného začátku sezóny. Šlo o to, že jsme měli zkrátka smůlu a nedávali jsme šance, co jsme měli. Naopak soupeřům tam spadlo úplně všechno. Když nepočítám první duel s Duklou, kde jsme se ještě rozkoukávali ve druhé lize, tak všechny zápasy byly z našeho pohledu velmi dobré. Ale chybělo proměňování šancí. Teď se to konečně otočilo, proměníme každou šanci a přicházejí výsledky. Herně je to pořád stejné, ale štěstí už se konečně otočilo k nám.

Na vydařené zápasy mají vliv i nové posily, souhlasíte?
Určitě. Je to i výborné pro konkurenci v týmu a člověk se musí snažit, aby se dostal do základu. Kluci jsou všichni šikovní, takže je dobře, že je v týmu více hráčů. Ostatní to motivuje k tomu se více snažit.

Více
Více
Více
Více