18. září 2021, Redakce

Trousil: Sparťané? Dosud nejtěžší soupeř, kterého jsme potkali

Velmi náročné utkání, které mohlo při troše štěstí dopadnou remízou. Sparta B však prokázala kvalitu a měla navrch. Nejen to řekl k osmému kolu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY trenér Vyškova Jan Trousil po těsné porážce 2:3.

Jak hodnotíte výkon týmu proti Spartě B?
Nutno říct, že šlo o velice dobrý zápas ve výborné divácké kulise. Měli jsme velké problémy v prvním poločase, i když jsme si ukazovali na videu, že Sparta má velmi dobré první poločasy, kdy soupeře zmáčkne a přehrává ho. Připravovali jsme se na to, ale měli jsme velké problémy s Minčevem, jenž na hrotu odskakoval do prostoru, na což kluci nereagovali. Hosté se tím dostali velice dobře do hry.

Co bylo hlavní předností Pražanů?
Zlobili od začátku hlavně ve standardních situacích. Nechápu, že i když byli protivníci o hlavu menší, nechali jsme je třikrát během deseti minut trestuhodně zakončovat. Tím se samozřejmě dostali na koně. Pak měli dvě tyčky, když centrovali z boku. Nespadlo jim to tam, přežili jsme a měli jsme dvě tři dobré akce, šli jsme přes Benyho (Kanakimanu, pozn. aut.) a Ondru Vintra do zakončení. Ale potom zaslouženě šli v poločase do vedení, zrovna z takové nešance, ale padlo to. My hned zareagovali, Beny krásnou akcí upravil na 1:1. Velmi rychle jsme s kluky poločas rozebrali, ať na něj okamžitě zapomenou, protože takovým způsobem se nemůžeme prezentovat.

Co se změnilo ve druhé půli?
Fofanu jsme dali na stopera, Štěpánka do zálohy a Mara Vintr šel na hrot, což hru zlepšilo. Ale zase ze začátku půle jsme Spartu nechali dát jednoduchý gól po prohraném osobním souboji. Znovu nás potrestal Minčev na 1:2. Naše reakce však byla velmi dobrá, měli jsme slušné protiútoky a dostali jsme se více k míči. Z toho pramenilo vyrovnání od Ondry Vintra. Myslím si, že zápas byl v tu chvíli vyrovnaný a pro diváky zajímavý, protože byly šance na obou stranách. Ale bohužel potom přišla stupidní branka. Nákop gólmana, my vystoupíme ze stopera, necháme za sebou prostor, nechytneme soupeře a dostaneme na 2:3.

Jak jste viděl napínavý závěr duelu?
Byl hektický. Při troše štěstí jsme mohli srovnat, když jsme měli dvě solidní situace. Hlavně tu poslední, kdy Klesa dal Pavlovi Simrovi balón na hlavu, jenže šel od tyče ven. Tato porážka se však kouše lépe než ty předchozí. Sparta ukázala obrovskou kvalitu, její kluci jsou výborní s míčem. Nebojí se hrát úplně jiným způsobem než mančafty, které jsme doposud potkali. Sparťané nepanikařili, nezbavovali se balónu a dokázali se dostat ze hry pod tlakem.

Dodal byste něco k výkonu mužstva?
Mohu klukům poděkovat, že to nevzdali, druhou půlku jsme byli vyrovnaným soupeřem a k atraktivnímu zápasu jsme přispěli i my. Ale za první poločas si Sparta výhru o gól zasloužila. Gratuluji Míšovi Horňákovi (trenér Sparty B, pozn. aut.), jaký má tým. Musíme dát hlavu vzhůru a hned se začít připravovat na další utkání v Příbrami.

Šlo o dosud nejtěžšího soupeře ve F:NL?
Za mě stoprocentně. Ze sedmi duelů, co jsme před Spartou odehráli, nás první půlku takto nikdo nepřehrával. Ani u ostatních mančaftů jsem takovou kvalitu neviděl. Lidé tyto sparťanské kluky možná ještě neznají, ale jejich kvalita je velmi dobrá. Na vysoké úrovni je hlavně práce s míčem a touha se neustále nabízet, nedělat jednoduché odkopy. Předváděli to, ať už přišli z lavičky, nebo hráli od začátku. Samozřejmě obrovskou kvalitu ukázal Minčev, který prakticky rozhodl a byl dominantní. Měli jsme s ním obrovské problémy. My utkání jen zdramatizovali, dobře jsme využívali brejků a při troše štěstí jsme mohli dát více než dvě trefy. Ale Sparta byla lepší, proto vyhrála.

Více
Více
Více
Více
×
Odehrané v 10:15 | MUZ
MFK Vyškov
FC Zbrojovka Brno