24. září 2021, Tadeáš Mima

Téměř v plné síle: Vyškov pomýšlí na body z Příbrami

Další velký soupeř stojí před fotbalisty Vyškova. Jihomoravané míří do exligové Příbrami, která se v domácím prostředí zatím trápí. „Jedeme si to s nimi rozdat na férovku,“ hlásí před devátým kolem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vyškovský kouč Jan Trousil. Sestavu bude moct vybírat prakticky ze všech členů kádru.

Příbram se aktuálně nachází na dvanácté pozici soutěže. Na třináctý Vyškov tak má pouze jednobodový náskok, když v uplynulém kole zvládla 3:2 venkovní bitvu s Duklou Praha. „Doma zatím mají ze čtyř zápasů dvě remízy, takže je jasné, že budou chtít konečně urvat vítězství,“ podotýká Trousil. Ten nepochybuje, že si Středočeši úspěchem na Dukle dodali sebevědomí. „Příbram mě překvapila, jak tam zahrála dobře. Hlavně svojí rychlostí v kombinaci,“ zmiňuje.

Trousil varuje především před zálohou s Adamem Petrákem, Filipem Zorvanem a Tomášem Pilíkem. Na hrotu pak Příbram těží ze silných individualit Reného Dědiče či Radka Voltra. „Kvalita dopředu je velká a musíme se na ni připravit. Doufám, že budeme kousat jako ve všech předchozích utkáních ligy,“ přeje si Trousil. Vyškov v minulém kole potrápil rozjetou Spartu B, s níž padl pouze těsně 2:3. Předešlá dvě utkání však dopadla zdárně, když jihomoravský tým zničil 4:1 Žižkov a 4:0 Prostějov.

„Kromě vykartovaného Ondry Vintra za čtyři žluté nám teď nikdo nechybí. Vrací se Krška po stopce za červenou kartu, což je moc dobře. Jedeme si to s nimi rozdat na férovku stejně jako se všemi mančafty doposud. Věřím, že jsme schopni v Příbrami něco uhrát,“ soudí vyškovský lodivod. Přestože se ale někteří hráči už zapojili zpět do tréninku, jejich start v základu ještě čekat nelze.

„Laho (Lukáš Lahodný, pozn. red.) je už tři neděle v plném tréninku, ale pořád něco chybí, aby nastoupil od začátku. Je možné, že se to stane teď, nicméně uvidíme až podle stavu střední zálohy,“ uvažuje Trousil. Stejně tak není v ideálním stavu Tomáš Cabadaj, jenž řeší problémy s nohou. I proto v minulých duelech dvakrát střídal o poločase.

Zato Martin Macej je v podstatě na startu, co se týče návratu na trávník. Nejdříve ho zastavilo zranění, potom nemoc. „Když to vezmu celkově, je s námi všehovšudy čtyři dny v tréninku. Během dalších čtrnácti dnů a repre pauzy ho musíme dát kondičně dohromady, aby byl útočníkem číslo jedna a rozhodoval zápasy. To jsou důvody, proč jsme ho přiváděli,“ vysvětluje kouč. Ofenzivu však aktuálně oživuje příchod ze samého závěru přestupového období – a to Patrik Slaměna, jenž ve Vyškově hostuje z Olomouce.

„Charakterově výborný kluk a zároveň i velmi talentovaný. O jeho kvalitách jsme věděli už před rokem, kdy jsme se ho neúspěšně snažili získat na hostování tehdy ještě ze Zlína,“ potvrzuje Trousil. Dohoda se tak dotáhla až teď. „Paťas je rychlostní typ, velice kvalitní na míči. V obou předchozích utkáních s pražskými celky ukázal, že určitě je posilou,“ pochvaluje si trenér.

Fungovala i varianta se Slaměnou na podhrotu a hrotem v podobě Ahmeda Fofany, jenž běžně nastupuje jako stoper. Z personálních důvodů ale trenérský štáb sáhl v první půli proti Spartě B k této variantě. „Následně, když šel nahoru Mára Vintr, byla spolupráce ještě lepší. Dostávali jsme se do šancí a soupeři to hodně znepříjemnili,“ uznává Trousil.

Jak se povede Vyškovu na půdě Příbrami, které ještě loni hrála FORTUNA:LIGU? Sledujte měření sil v sobotu 25. září, jež hostí od 16.30 stadion Na Litavce. Online přenos poběží živě ZDE.

Více
Více
Více
Více