1. října 2021, Tadeáš Mima

Minule debakl, co tentokrát? Ústí chce napravit dojem ve Vyškově

Potvrdí fotbalisté Vyškova body z předchozího kola? Šanci mají zpátky doma na stadionu v Drnovicích, kde v desátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítají Ústí. Severočeši minule dostali šestku, ale nynější zápas zřejmě nebude tak jasný, jak se může zdát.

Vyškovští hráči mají solidní formu z posledních čtyř utkání. Během nich prohráli pouze jednou a připsali si tři důležitá vítězství. V uplynulém kole navíc porazili exligovou Příbram vysoko 4:1, což dostalo Jihomoravany na jedenáctou příčku soutěže. Před domácím utkáním však trenér Jan Trousil řeší řadu absencí.

„Za čtyři žluté karty stojí Fofana s Márou Vintrem, David Krška si zlomil na tréninku zánártní kůstku a Dan Jambor odjel na povinné soustředění se školou,“ vyjmenoval vyškovský kouč absence. Kádr proto doplní několik hráčů z B-týmu a dorostenci, kteří začnou na lavičce. „Jdeme bojovat s tím, co nám zůstalo,“ konstatoval Trousil.

Co se týče základní jedenáctky, obrana zůstane stejná. „Hanuš je pořád zraněný, takže nám dozadu zbývají čtyři obránci. Budeme hledat složení zálohy, protože nám vypadla obě křídla. Šanci proto dostanou Cabadaj či Lahodný, na hrotu je výběr z dua Macej se Simrem,“ přiblížil Trousil další varianty.


Šest gólů? To se asi nezopakuje

Nadcházející soupeř z Ústí má stejně bodů jako Vyškov. Náleží mu tak dvanáctá pozice F:NL s ambicí posunout se výše. „Ústí vůbec nevidíme jako snadného protivníka. Samozřejmě utkání se Zbrojovkou jim nevyšlo, ale Brno se už rozjelo a je tam síla,“ upozornil trenér. V ostatních střetnutích však bylo Ústí nepříjemné. „Jejich mužstvo tvoří spíše menší hráči, kteří jsou velice pohybliví a dobří s balónem,“ popsal Trousil.

Dokud nedostali Severočeši šest tref od Zbrojovky, měli pouze osm inkasovaných branek za osm zápasů. „Měli hodně remíz a nedávali moc gólů, ale ani nedostávali. Tým je konsolidovaný a hraje pohromadě už delší dobu,“ komentoval Trousil. Proto je nutností ho nepodcenit. „Takové utkání, jako mělo Ústí s Brnem, se nejspíš opakovat nebude,“ pochyboval.

Vyškov bude chtít hrát stejně jako v předchozích týdnech. „Pokusíme se být co nejvíce nepříjemní, běhaví a dobří při hře s míčem. A hlavně chceme potvrdit, že se nám daří a dáváme góly. Teď nám sice hráči, kteří byli u branek v Příbrami, vypadli, ale věřím, že celý tým zůstane hladový. Určitě nám pomohou i diváci,“ usoudil Trousil.

Zápas desátého kola F:NL hostí Vyškov v sobotu 2. října od 10.15. „Před čtrnácti dny jsme body z venku proti Spartě nepotvrdili. Teď se naskytla podobná situace a chceme ji využít. Jedeme zápas od zápasu a chceme pokaždé bodovat,“ podotkl trenér na závěr. Online reportáž poběží živě ZDE.

Více
Více
Více
Více