5. října 2021, Redakce

Pavol Ilko po Ústí: Důležitá je nula, kterou jsme udrželi, a musíme na ní začít stavět

Hrdinou utkání s Ústím nad Labem se stal Pavol Ilko. Slovenský legionář v barvách Vyškova se v osmdesáté minutě zjevil v pozici, která není úplně typická pro obránce, a přesnou ranou uklidil vyražený míč do sítě. Tím rozhodl o výhře Vyškova.

Jaký byl zápas s Ústím?
Byl to velmi důležitý zápas, po výhře v Příbrami jsme chtěli potvrdit body doma. Sice doma dostali šest gólů proti Brnu, ale věděli jsme, že budou nebezpeční. Nenechali jsme se ničím překvapit.

V prvním poločase jste hosty k ničemu nepustili, naopak jste měli hned na začátku několik šancí.
Nutno říct, že i přesto Ústí ukázalo své kvality. Dobře presovalo a výborně bránilo. Bohužel jsme ze šancí v prvních dvaceti minutách nedokázali dát gól, pak jsme trochu přestali hrát.

Co jste změnili o poločasové přestávce?
Po poločase jsme si něco řekli. Bylo to nahoru dolů, stále jsme však měli více ze hry. Věděli jsme, že když budeme hrát obezřetně a dobře bránit, nějaký gól tam dotlačíme. Brankář Ústí zachytal výborně. Minimálně pět gólovek zlikvidoval, jenže naštěstí jsme ho překonali. Sice se štěstím, ale padlo to tam. Důležitá je i nula, kterou jsme udrželi, a musíme na ní začít stavět.

Kolik bude stát první gól v dresu Vyškova? A stála vás něco penalta proti Táborsku? (penaltu proti Táborsku Ilko neproměnil, pozn. red.)
Za penaltu jsem naštěstí neplatil (smích), ten gól mě bude stát asi hodně vtípků na mou adresu (smích). (Do rozhovoru vstupuje Jan Trousil, kouč Vyškova. „Já můžu říct, že platit bude. A penaltu platit nemusel, protože jsem o jeho určení rozhodl já,“ rozesmál Trousil přítomné novináře).

Více
Více
Více
Více