6. října 2021, Tadeáš Mima

Velká bitva pro Vyškov! V poháru vyzve ligový Zlín

Pohárová cesta pokračuje. V šestnáctifinále MOL Cupu poměří vyškovští fotbalisté síly s prvoligovým Zlínem, který nemá za sebou výsledkově nejlepší období. Pro svěřence Jana Trousila se tak naskýtá možnost favorita potrápit.

„Těším se moc. A myslím si, že mohu mluvit i za všechny kluky v šatně. Je to zase něco trošku jiného a dá se říct speciálního,“ vyhlíží duel záložník Tomáš Cabadaj. Vyškov v minulém kole poháru zdolal 2:0 Ústí nad Orlicí, když se dvakrát trefil Ondřej Vintr. Nešlo však o jednoduchý souboj a druholigový tým měl co dělat, aby v závěru potvrdil těsný náskok.

Dalším soupeřem Jihomoravanů je Zlín, který nastupuje v nejvyšší soutěži. Aktuálně se mu ovšem tolik nedaří, protože se s ním táhne série čtyř porážek za sebou. Během nich inkasovali zlínští hráči hned třináctkrát, zatímco sami dali pouze čtyři branky. I proto se Zlín nachází na dvanácté příčce tabulky v pásmu o udržení.

Naopak Vyškov se v posledních kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY výkonnostně rozjel. O víkendu zdolal doma Ústí nad Labem, předtím dal čtyři góly exligové Příbrami a patří mu desáté místo. „Jsem rád, že jsme začali sbírat body. A hlavně jsme ukázali, že se dá hrát i s týmy, které třeba spadly z první ligy,“ vyzdvihuje Cabadaj. Nálada v kolektivu je proto super. „Doufám, že to bude pokračovat,“ míní.

Nicméně favoritem na postup bude Zlín. „Věřím, že když budeme pokračovat v předešlých výkonech, budeme dobře bránit a nebudeme se bát útočit, šanci postoupit určitě máme,“ uvažuje vyškovská opora. Mužstvo se navíc může spolehnout na fantastickou atmosféru domácího prostředí v Drnovicích.

„Myslím si, že se tam všichni kluci cítí jako doma. Především nás každý zápas ženou vynikající fanoušci,“ vysekává poklonu Cabadaj. Diváci, kteří přijdou právě na čtvrteční utkání MOL Cupu, navíc uvidí Vyškov ve speciálních dresech pro tento duel. „Ještě jsem to nikdy nezažil, nicméně je to zajímavý nápad. Těším se, jak se budou dresy fanouškům líbit,“ dodává.

O postup do osmifinále poháru se utká Vyškov se Zlínem ve čtvrtek 7. října. Měření sil startuje na stadionu v Drnovicích od 15.30.

Více
Více
Více
Více