14. října 2021, Tadeáš Mima

Bitva podzimu! Vyškov jede na horkou půdu Zbrojovky

Po reprezentační pauze se vrací ligový fotbal. A pro MFK Vyškov půjde o pořádný souboj. Čeká ho totiž jihomoravské derby se Zbrojovkou Brno, která aktuálně vede tabulku F:NL. Ani to však není věc, jež by měla svěřence Jana Trousila vystrašit.

Vyškov po postupu ukazuje, že nepatří mezi klasické nováčky. V minulých týdnech se mužstvo nastartovalo k výborným výkonům, díky nimž se vyšplhalo na krásné desáté místo. Pomohl k tomu jak drtivý úspěch 4:1 z Příbrami, tak důležitá výhra 1:0 doma nad Ústím. Vyškovští hráči navíc podali super výkon v MOL Cupu, kde je vyřadil až po prodloužení prvoligový Zlín.

Nadcházející souboj ale bude velká výzva. Zbrojovka měla trochu rozpačitý nástup do ročníku, jenže v posledních kolech jí to neskutečně šlape. Opanovala každé z předchozích čtyř utkání, před pauzou přetlačila 2:1 silnou Spartu B a zatím prohrála pouze jedinkrát v sezóně. Mezi třemi nejlepšími střelci F:NL přitom má hned dvě osobnosti – Jakuba Řezníčka na dělené první příčce se sedmi trefami, jehož následuje šestigólový Jakub Přichystal.

„Víme, že půjde o těžký zápas. Brno má kvalitní tým a v poslední době se mu daří. Nic to však nemění na skutečnosti, že do duelu půjdeme se stejným cílem jako do jakéhokoliv jiného,“ ujišťuje Patrik Slaměna. Ambicí Vyškova proto je podat kvalitní výkon a vyhrát. Zkrátka podobně, jako se to dařilo v poháru proti silnému Zlínu. „Musíme být poctiví a organizovaní v obraně, po zisku míče jít rychle do brejku,“ předpokládá ofenzivní opora MFK.

Do sestavy se budou moct vrátit fotbalisté, kteří chyběli minule proti Ústí kvůli žlutým kartám. Jmenovitě scházeli Ahmed Fofana či Marek Vintr. Do hry ovšem nesmí zasáhnout David Jambor, jenž hostuje ve Vyškově právě z Brna a platí dohoda, že do vzájemné bitvy nenastoupí. Vyškov přesto nasadí co nejsilnější sestavu a popere se o body. Těžit může i z parádní atmosféry v kabině.

„Ve Vyškově se mi líbí. Kluci mě vzali mezi sebe, což mi hodně pomohlo při adaptaci. Řekl bych, že naše výkony jsou lehké překvapení pro hodně lidí a hrajeme atraktivní fotbal. Věřím, že si toto rozpoložení udržíme a zůstaneme u něj,“ doplňuje Slaměna. Utkání Zbrojovka–Vyškov se uskuteční v pátek 15. října od 17 hodin, jeho dějištěm bude brněnský stadion v Srbské ulici.

Více
Více
Více
Více