22. října 2021, Tadeáš Mima

Natáhne Vyškov neporazitelnost? Dalším soupeřem je Vlašim

Třízápasovou sérii bez porážky mohou prodloužit hráči Vyškova. Svěřenci kouče Jana Trousila tentokrát míří do Vlašimi, která z minulých dvou kol vytěžila pouze bod.

Vyškovští fotbalisté zazářili minulý týden skvělým výsledkem. Na hřišti Zbrojovky, lídra FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, urvali velice cennou remízu 2:2 a neprohráli už tři duely v řadě. Aktuálně tak Jihomoravané drží deváté místo tabulky s ambicí dotáhnout se právě na sedmou Vlašim.

Středočeský mančaft, jenž spolupracuje s pražskou Slavií, neměl v posledních kolech optimální formu. Z posledních pěti utkání vyhrála Vlašim pouze jednou, z uplynulých dvou kol přitom vybojovali jen bod. „Vlašim měla dobrý vstup do ročníku a byla štikou soutěže. Teď se jim to trochu otočilo a mají útlum, ale očekávám, že po porážce s Prostějovem a remízou s Příbrami budou chtít naplno bodovat,“ uvedl trenér Vyškova Jan Trousil.

Ambice však zůstávají stejné jako vždy. „Jako každému jinému soupeři, tak i Vlašimi chceme utkání znepříjemnit a hrát aktivně, abychom si odvezli výhru,“ zmínil Trousil. Hostům bude moct opět pomoct David Jambor potom, co absolvoval zápasy v dresu české reprezentace do devatenácti let.

„David nastoupí a bude motorem záložní řady. Kvalifikaci za národní tým odehrál velmi dobře a teď měl týden na regeneraci,“ přiblížil trenér Vyškova program svého svěřence. Momentálně Jambor už fuguje v plném tréninku. „Marodka zůstává stejná. Macej netrénuje a chyběl nám i Mára Vintr. Hanuš se už připravuje a možná ho vezmeme s sebou, že by zvládl pár minut v případě potřeby,“ uvažoval Trousil. Jiné obránce, kdyby se něco stalo v základní sestavě, totiž Vyškov zrovna po ruce nemá.

Mužstvo vyrazí do Vlašimi také s novými akvizicemi z Afriky. Chybět nebudou kamerunský záložník Daouda Amadou a útočník Alfred Toussaint Gombe-Fei. Na gólmanském postu nelze očekávat žádnou změnu, ani přes solidní výkon Borise Esseleho v poháru proti Zlínu. „Dvojka Šustr–Spurný je ustálená a není co řešit. Boris výborně pracuje a chtěli jsme ho vidět v ostrém zápase,“ doplnil trenér Vyškova.

Měření sil Vlašim–Vyškov je na programu v sobotu 23. října. Hrát se bude na stadionu v Kollárově ulici od 14.30. Duel budete moct sledovat v textové online reportáži ZDE.

Více
Více
Více
Více