29. října 2021, Tadeáš Mima

Vyškov se vrací domů, čeká ho soupeř nad pásmem sestupu

Po třech týdnech opět čeká fotbalisty Vyškova zápas před domácím publikem. Ve třináctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přicestuje do Drnovic mužstvo Chrudimi, které ohrožuje situace na spodku tabulky.

Vyškov bude mít za cíl napravit minulé kolo, kdy vysoko podlehl Vlašimi. Na hřišti Středočechů prohráli svěřenci Jana Trousila 1:5 a spadli na dvanáctou pozici. Navíc přišli o solidní sérii tří duelů, z nichž dvakrát vyhráli a jednou dosáhli na remízu s aktuálně první Zbrojovkou Brno.

Jihomoravští fotbalisté na tom však jsou stále lépe než jejich další soupeř. Chrudim dosud nasbírala devět bodů, což jí stačí na čtrnácté místo F:NL. Nachází se tedy jen těsně nad pásmem sestupu, kde teď jsou Žižkov s Třincem. Východočeši momentálně ztrácí na Vyškov pět bodů a jdou do zápasu s cílem rozdíl stáhnout.

„Očekávám spíše bojovné utkání. Soupeř v posledních třech kolech bodoval, mimo jiné vyhrál na Žižkově a doma dotáhl ztrátu 0:2 s Příbramí. Nečeká nás nic lehkého,“ odhaduje záložník Vyškova Lukáš Lahodný. Ještě předtím Chrudim remizovala doma s Varnsdorfem 0:0.

Domácí půda v Drnovicích by ale mohla Vyškovu svědčit. Naposledy tam vybojoval vítězství 1:0 nad Ústím, což by byla nejlepší možná odpověď na porážku z předchozího týdne. „Výsledkově to nevyšlo a 1:5 je pro nás kruté skóre. Nicméně i taková utkání jsou. Doma hrajeme po třech týdnech, chceme vyhrát a odskočit soupeřům, co jsou pod námi,“ burcuje Lahodný.

Nejlepším střelcem MFK je i nadále s pěti brankami Bienvenue Kanakimana, ten ovšem už několik kol v sestavě chyběl. Na straně hostů se nejčastěji trefuje Petr Rybička, který během jedenácti startů zaznamenal tři góly.

Pokud Vyškov zvítězí a sejdou se další příznivé výsledky, může se v tabulce posunout až na devátou příčku. V případě neúspěchu by mohla Jihomoravany ohrozit Příbram, jež se drží pouhý jeden bod v závěsu.

Přijďte podpořit fotbalisty Vyškova na domácí stadion v Drnovicích. Hraje se v sobotu 30. října od 10.15, měření sil můžete sledovat živě v online přenosu ZDE.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:15 | MUZ
MFK Vyškov
FC Zbrojovka Brno