1. listopadu 2021, Tadeáš Mima

Další zápasy můžeme hrát bez stresu, říká Ondřej Vintr po Chrudimi

Velkolepá bilance, jež dovedla fotbalisty Vyškova k vítězství 4:1. Proti Chrudimi zazářil Ondřej Vintr díky dvěma trefám, k nimž navíc přidal dvě asistence. Mohl tak být spokojen nejen s výkonem sebe, ale i celého mužstva.

Jak byste zhodnotil zápas s Chrudimí?
Při nástupu jsme si řekli, že na soupeře vletíme, jelikož se nám to vyplatilo už na Žižkově i proti Ústí. Nezalezli jsme a chtěli hru hned otevřít. První šanci jsme sice ještě neproměnili, druhou jsem však uklidil na 1:0. Pak si myslím, že jsme až zbytečně moc polevili a mohli jsme hrát výše a trochu odvážněji. Neměli jsme být tolik ustrašení, Chrudim nás kvůli tomu zatlačila a dvacet minut jsme v podstatě jen bránili.

Neměl jste v hlavě, že ke dvěma brankám přidáte ještě třetí na hattrick?
Každý hráč chce dát co nejvíce gólů. Co se mi ale naskytlo, to jsem proměnil, a co šlo, jsem přihrával. Možná mohl přibýt ještě jeden gól, kdyby byl Klesič (Michal Klesa, pozn. red.) v prvním poločase o krok rychlejší. V té situaci jsem naváděl míč pro něj.

Celkově však asi může převažovat spokojenost, že?
Povedený zápas pro mě i pro celý tým. A to i přesto, že hřiště na podzim už nebývají ideální, balón skáče a trávník je hrbolatý. Ze začátku jsme hráli častěji po zemi, ale postupně se i bojíme, aby nám při zpracování míč neodskočil. Proto hrajeme spíše silově a chceme dosáhnout na dobré výsledky, abychom si teď nahnali maximum bodů. Díky tomu můžeme mít klidnější jaro, což nám dovolí se více soustředit na hru než na honění bodů do poslední chvíle.

Která z vašich branek proti Chrudimi byla těžší na trefení?
U první akce jsem převzal balón poměrně dobře a chtěl jsem se ve skluzu trefovat k zadní tyči. V těchto situacích to prakticky vždy dopadne dobře, když zvolíte toto řešení. Při druhém gólu vyhrál pro mě Sláma (Patrik Slaměna, pozn. red.) hlavičku, jenom jsem si počkal a viděl, že se gólman roztahuje. Chtěl jsem zakončit pod ním, jenže spíše jsem míč netrefil, než trefil. Nicméně do branky se pokus dotulálel.

Ve druhé půli jste připravil další dva góly. Čekal jste, že u prvního z nich proskočí pas vápnem až k Slaměnovi?
Zatáhl jsem míč dopředu a viděl jsem, že obránce i brankář jsou blízko u sebe. Chtěl jsem dát pomalejší přihrávku, aby ji stoper přeběhl, a Sláma byl rychlejší než bek. Dostal se tak k balónu a mohl v klidu dávat do prázdné brány.

Jak moc je výhra nad Chrudimí důležitá, když vezmeme v potaz, že do konce podzimu vás čekají také další soupeři z dolní půlky soutěže?
Říká se, že tato utkání nejsou za tři, ale rovnou za šest bodů. Pokud tým ztratí, vy se posunete. V opačném případě nás mohli doskočit a babrali bychom se v tom. Udělali jsme však maximum, zvítězili jsme a můžeme další zápasy odehrát s čistou hlavou. Žádný stres, což si myslím, že nám může jako mladému kolektivu pomoct. Jsme hodně mladí, až tedy na pár výjimek, jež nám věkový průměr hodně kazí (smích). Rozhodně je lepší hrát bez tlaku na nás.

Co říkáte na fanoušky, kteří chodí fandit i přes stále nižší teploty venku?
Jejich podpora je samozřejmě příjemná. Když dáte gól a uslyšíte své jméno, potěší to. Lidé si chodí na fotbal také zaskandovat, ne jenom sedět jako pecky. Nejdou se pouze podívat, aby si utkání odseděli a řekli, že byli na Vyškově a hotovo. Fakt je lepší, když někdo na tribuně něco zabéká a dostane kluky do varu. Čím více lidí, tím více to pocítí i samotní hráči.

Více
Více
Více
Více