4. listopadu 2021, Redakce

Potvrdí Vyškov domácí výhru? V cestě mu stojí Vysočina Jihlava

Boje v rámci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pokračují. Vyškovské nečeká v rámci 14. kola nic jednoduchého. Svěřence Jana Trousila čeká někdejší prvoligový klub - FC Vysočina Jihlava. Zápas devátého celku F:NL se dvanáctým přichází na řadu v pátek od 18:00.

Podzimní část F:NL se blíží ke konci, v jízdním řádu druhé nejvyšší soutěží zbývají poslední tři zápasy první fáze. Vyškov zatím nenarazil na dvojici týmů, prvním z nich je FC Vysočina Jihlava. Tým ze srdce Vysočiny v posledních zápasech úplně nezazářil a celkově mu zatím patří dvanáctá pozice v celé soutěži. Z třinácti duelů Jihlava dokázala vyhrát čtyřikrát, ve stejném počtu případů se se svým sokem rozešla smírně a pětkrát odcházela ze zápasu jako poražená.

Aktuální forma domácím také příliš nenahrává. Poslední výhru zaznamenali jihlavští fotbalisté 1. října nad Táborskem, od té doby dvakrát prohráli, nejprve s Prostějovem a poté v poháru s Bohemkou. K tomu přidali dvě remízy. Ta druhá z nich přišla v posledním kole, kdy Jihlava remizovala na půdě Žižkova.

Zato Vyškov se může, oproti začátku sezóny, pyšnit rostoucí formou. V posledním duelu zdolali svěřenci Jana Trousila nepříjemnou Chrudim 4:1. V předchozích zápasech zaznamenal nováček soutěže vysokou porážku ve Vlašimi, na druhou stranu zase dokázal obrat lídra tabulky - Zbrojovku Brno.

Co se týče střelců na obou stranách, v této disciplíně má navrch Vyškov, který má v kádru hned dva pětigólové střelce. Oproti tomu Jihlava jen čtyřgólového Vedrala a poté dlouho nic. Vyškovské duo doplňuje Fofana se třemi góly a poté hned několik hráčů, kteří se prosadili dvakrát. To se v dresu Jihlavy podařilo jen Selnarovi.

Rozhodčími pátečního duelu jsou Ondřej Berka, Lukáš Matoušek a Milan Vyhnanovský. Delegátem utkání je Petr Vysloužil.

Více
Více
Více
Více
×
Odehrané v 10:15 | MUZ
MFK Vyškov
FC Zbrojovka Brno