5. února 2022, Tadeáš Mima

Příchod z Major League Soccer! Vyškov posiluje Ethan Dobbelaere

Věhlasnou posilu představují vyškovští fotbalisté, kteří vítají hráče až z daleké Ameriky. Kádr posiluje na půlroční hostování Ethan Dobbelaere z Major League Soccer, kde hraje spousta světových hráčů.

Dobbelaere přichází z týmu Seattle Sounders, jenž v uplynulém ročníku obsadil druhé místo základní části MLS. Proto je jasné, že nová akvizice Vyškova rozhodně má co nabídnout a pomůže mužstvu na křídelní pozici. „Aktuálně poznávám město a tým, dostávám se do pohody a seznamuji se se spoluhráči. Užívám si být součástí klubu i způsob, jakým chceme hrát,“ říká devatenáctiletý Američan.

Úvodní dny v novém působišti proto jsou z pohledu Dobbelaereho vynikající. Zároveň však zahraniční fotbalista uznává, že Vyškov je velkou životní změnou. „Jsem daleko od rodiny a domova, nicméně myslím si, že půjde o skvělou zkušenost. Mohu se dostat ven ze svojí komfortní zóny a spoustu se toho naučím. Mám šanci se osobnostně rozvíjet,“ nepochybuje Doobelaere. Mladý záložník se představil i na mistrovství světa 2019 do sedmnácti let, kde si zahrál proti Senegalu a Nizozemsku. „Chci mít pozitivní vliv v sezóně a dát nějakých pět šest gólů během jarní fáze. Mám za cíl pomoct Vyškovu, aby se posunul výše tabulkou,“ věří.

Jak by se Doobelaere popsal jako hráč? Vidí v sobě především rychlého křídelníka, jenž se snaží připravovat dobré míče spoluhráčům. Navíc rád rychle přemýšlí o hře, aby se co nejlépe dostával přes soupeře. „Obzvláště v týmu jako Vyškov je klíčové znát špičkově taktiku a mít vynikající týmovou spolupráci. Může mě zlepšit, když budu rozumět všem aspektům hry,“ představuje Doobelaere nejdůležitější poznatky.

„Působí živě, je to křídelní hráč, které potřebujeme. U něj je rychlostí předpoklad. Na hřišti působí dobře, jak technicky,, tak čtením hry,“ říká na adresu devatenáctiletého záložníka kouč Jan Trousil.

Více
Více
Více
Více