7. března 2022, Redakce

Musím pochválit celý mančaft, říká Jan Trousil, který vyhlíží dohrávku s Líšní

Vyškovský lodivod Jan Trousil po zápase musel mít radost. Jeho tým dokázal zahodit přípravné období, ve kterém se výsledkově příliš nedařilo, za hlavu a proti exligové Opavě předvedl výkon, který korunoval třemi body za výhru 4:1. Příliš prostoru na oslavy však není, už v úterý zajíždí Vyškov na hřiště jednoho z favoritů na účast v baráži - SK Líšeň.

„Po dvou měsících přípravy jsme se těšili na to, až to začne. V pátek jsme měli v Drnovicích předzápasový trénink po třech měsících, měli jsme obavy z toho, jak to bude vypadat. Na hřišti byl sníh a bylo to měkké,“ zahájil hodnocení zápasu domácí kouč.

„Šli jsme do utkání s cílem, že ho chceme zvládnout. Četl jsem prohlášení na webu Opavy, že si jedou do Vyškova pro tři body, to byla další věc, která nás motivovala,“ zmínil lodivod Vyškova.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře. Měli jsme první závar, z kterého jsme mohli otevřít skóre. Potom přišla laciná standardka a Opava šla sice do vedení, my jsme ale na to dokázali zareagovat. Věděli jsme, že umíme hrát, když jsme dostali gól. Díky Vintrovi jsme vyrovnali a ještě v poločase jsme mohli otočit,“ pokračoval Trousil.

„Udělali jsme o poločase změnu na stoperovi. K Filipu Štěpánkovi šel Jaromír Srubek, dali jsme rychle gól a dobrým výkonem jsme dotáhli zápas do povedeného konce,“ podotkl Jan Trousil.

„Musím pochválit celý mančaft. Dobře jsme se hýbali na tom těžkém terénu. Dobře jsme dohrávali šance a nevybavuji si, že by Opava měla ještě nějaké šance. Vše jsme vyřešili před vápnem,“ uzavřel kouč domácích.


V dohrávce posledního podzimního kola míří Vyškov do Líšně

Tým okolo kapitána Michala Klesy nečeká ani o píď jednodušší soupeř, než tomu bylo s Opavou. Dost možná naopak. V rámci dohrávky 16. kola se Vyškov utká s aktuálně třetím celkem tabulky, s brněnskou Líšní. „Líšeň chce do baráže, ale také měla spoustu změn v sestavě,“ upozorňuje kapitán Michal Klesa.

Právě Líšeň byla prvním domácím soupeřem Vyškova v letošní sezóně. Na konci července před více než 1 700 diváky Líšeň sice od první půle vedla, ale prudký centr z 90. minuty si tehdy našel Ahmed Fofana a svou hlavičkou jej poslal do prostoru, kam Veselý nedosáhl, a přisoudil Vyškovu první bod v profesionální soutěži.

Brněnský tým prošel v zimní pauze změnami. Hned trojice hráčů ze základní sestavy se přesunula do prvoligových mužstev. Konkrétně jde o útočníka Jana Silného a záložníci Jakub Kučeru a Martin Rolinka.

„Ve třetí lize, kdy jsme se s Líšní potkávali, i na podzim jsme ukázali, že se s ní dá hrát vyrovnaně. Nejsme žádný outsider,“ pokračuje Klesa v hodnocení soupeře.

V posledním zápase Líšeň narazila na Ústí nad Labem, nad kterým sice dlouho vedla, ale dvě rychlé branky domácích obrátily vývoj duelu a až branka Toutoua z 86. minuty rozhodla o dělbě bodů. „Jak se říká, derby nezná favorita, proto tam pojedeme si to s nimi rozdat. Máme dva dny na přípravu, nachystáme se a věřím, že nějaký bod přivezeme,“ uzavírá Michal Klesa.

Zápas s Líšní začíná v úterý ve 14:00 a sledovat jej budete moct prostřednictvím textového přenosu zde.

Více
Více
Více
Více