4. května 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Doma silní a nepříjemní. Vyškov čeká bitva na Žižkově

Fotbalistům Vyškova se nabízí další možnost, jak potvrdit svůj výkonnostní vzestup. V neděli se představí na půdě Viktorie Žižkov, která sice usiluje o samotnou záchranu ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, avšak její nedávná vítězství musí být pro MFK varováním. Měření sil 26. kola bude důležité i do dalších bojů kolem vrcholu tabulky.

Co se týče bitev o čelo soutěže, stále se v něm může během zbývajících zápasů přihodit mnoho. Aktuálně má vedoucí Dukla Praha čtyři body navrch, své utkání tohoto víkendu už ovšem odehrála. Jihomoravané tak mohou manko vrátit do jednobodové podoby, stejně jako po minulém zdaru 2:1 nad Varnsdorfem doma.

Svěřenci kouče Jana Kameníka potřebují potvrdit, že uplynulé výsledky nebyly žádnou náhodou. Z posledních čtyř střetnutí získali tři výhry a jednu remízu, čímž aspoň částečně nechali zapomenout na předešlé slabší období. Aktuálně má MFK na kontě 46 bodů, před tímto kolem druhý nejlepší útok soutěže se 42 góly (nejvíce, tedy 45, jich vstřelily Chrudim, Sparta B i Varnsdorf) a současně druhé místo F:NL.

Ani Žižkov neměl předchozí týdny výsledkově špatné, stále nad ním však visí hrozba sestupu. Pražanům teď náleží 14. pozice, a to pouze s dvoubodovým odstupem na „padáka”. V tabulce je na tom hůře jenom Prostějov a Kroměříž. Přestože Viktoria nestačila před týdnem na béčko Sparty 0:2, musí se připomenout její úspěchy nad Chrudimí (3:1), Kroměříží (3:2) či Vlašimí (1:0).

„Mají tým plný zkušených hráčů, kteří si už něčím prošli – včetně ligových zkušeností. Žižkov charakterizuje dobrá organizace hry, síla na míči do výstavby i schopnost rychle přejít do brejku. Zároveň má řada jejich hráčů aktuálně formu. Tento tým je doma velmi silný, a to zejména díky mocné podpoře svých fanoušků,” přiblížil Kameník nadcházejícího protivníka. Trenér prozradil i to, že brankář Jan Stejskal již bude pro nedělní utkání k dispozici.

Pro Vyškovské je Žižkov oblíbeným rivalem. Ve druhé nejvyšší soutěži se dosud potkaly oba mančafty třikrát, přičemž MFK nikdy neprohrál. Celkové skóre zní 8:2 v jeho prospěch, na podzim pak jihomoravští hráči nezaváhali 2:0. Dlouhodobou formu ze vzájemných duelů by tak rádi znovu zužitkovali.

Střelecky se v dresu soupeře dařilo během dubna Davidu Sixtovi se třemi přesnými trefami. Vepředu umí zahrozit také Václav Prošek, jehož dva góly proti do sítě Kroměříže dopomohly Viktorce k velmi cenným třem bodům. v dobrém rozpoložení ale je i vyškovský Raimonds Krollis, jenž minule obstaral obě branky mužstva na domácím hřišti.

Důležitý zápas, který rozdá karty do zbývajících kol, je v plánu na neděli 5. května od 10.15 hodin. Hrát se bude na žižkovském stadionu v Seifertově ulici. Pokud nevyrazíte přímo na místo, bude k dispozici živý přenos prostřednictvím Sporttotal.cz.

Více
Více
Více
Více