13. dubna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Tuto výhru jsme hodně potřebovali, oceňuje Kameník po Chrudimi

Nejen jemu, ale i celému týmu spadl kámen ze srdce. Trenér Jan Kameník se ohlédl za prvním jarním vítězstvím, které si fotbalisté Vyškova připsali doma nad Chrudimí. Co říkal na herní projev svých svěřenců, v čem byl nepříjemný protivník a jak vypadal závěr utkání?

„Neobdrželi jsme branku a sami jsme jednu vstřelili, takže bereme tři body, jež jsme v naší situaci hodně potřebovali. Čekání na vítězství s týmem, který se poskládal v zimním přestupovém období, bylo dost dlouhé,” uznal trenér Kameník. Především je rád, že to z mančaftu trochu spadlo a situace na předních příčkách stále může být zajímavá. Zároveň šlo o kvalitní odpověď na předchozí neúspěch na Spartě B.

„Trochu jsme dnes změnili rozestavení i typologii hráčů pro utkání. Dozadu jsme to zpevnili – minimálně v prvním poločase si nevybavuji, že by Chrudim měla nějakou zásadní brankovou příležitost. Zato my jsme se snažili, byť jsme neposílali dostatečný počet míčů do boxu a občas naše ofenziva končila na posledních 30 metrech,” vysledoval Kameník.

Do druhé části si domácí k výkonu něco řekli, aby svoji hru ještě vylepšili. „Malinko jsme změnili postavení jednoho hráče a začali jsme se do toho více dostávat. Vyšel nám jeden závar, při němž Issa Fomba udržel míč pro Raimondse Krollise. Ten se skvěle zorientoval, což je typické pro tyto gólové útočníky, že si balón ve vápně najdou a akci promění. Následovalo takové období, kdy jsme potřebovali být hodně kompaktní a hrozit z brejků. Měli jsme pár slibných možností, které jsme ale nedotáhli,” podotkl vyškovský lodivod.

I Chrudim se však hnala dopředu. „Měla minimálně dvě šance, ale dobře jsme je přečkali. Měli jsme i jistou dávku štěstí a řekl bych, že v závěru jsme ještě sahali po větším brankovém rozdílu. Přežili jsme i nějaké dlouhé auty soupeře. Je potřeba hráčům poděkovat a doufám, že to je odrazový můstek, nová epizoda týmu, a že potvrdíme bodový zisk v dalších zápasech,” doplnil kouč.

Více
Více
Více
Více