12. dubna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek, Zdeněk Dolíhal

Vyškov musí zabrat. Zadaří se doma proti Chrudimi?

Je polovina dubna a fotbalisté Vyškova stále vyhlíží první výhru jara. Nepříznivou sérii mohou Jihomoravané konečně zlomit v sobotu doma, a to s Chrudimí. Bitva 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY však neslibuje žádnou snadnou cestu za body, nýbrž další náročný zápas.

Přestože MFK prochází nelehkým obdobím, v tabulce F:NL se stále drží na slibné pozici. Aktuálně mu náleží druhá příčka, zatímco třetí Táborsko zaostává o pouhý jeden bod. Rozdíl na vedoucí Duklu Praha zůstal i po předchozím víkendu čtyřbodový, když Pražané podlehli 1:2 Příbrami.

Nicméně zaváhání lídra Vyškov nevyužil. Sám totiž přišel o všechny body na hřišti béčka Sparty po zběsilém výsledku 3:5. Ani pátý jarní pokus o výhru tak svěřencům kouče Jana Kameníka nesedl, což znamená tři porážky a dvě remízy z dosavadních utkání.

Teď už ale přichází duel, který může být skutečně zásadní. Vyškov hostí čtvrtou Chrudim, jejíž manko na MFK čítá jen tři body. Druhý neúspěch za sebou by pro Vyškovany znamenal, že se situace na barážových místech ještě přiostří a zmizí i poslední zbytky náskoku z podzimu.

„Chrudim je soupeřem, jenž má momentálně dobrou sportovní formu. Vyhrál tři poslední utkání a prezentuje se velmi náročným fotbalem – obzvláště v přechodové fázi. Chrudimští jsou velmi rychlí, účelní a úderní,” vidí přednosti protivníka trenér Kameník. Východočeši postupně porazili Zbrojovku, Prostějov i Jihlavu a tlačí na nejlepší mančafty soutěže.

„Vycházejí ze zabezpečené obrany, jsou kompaktní do defenzivy a dostali se teď do pohody. Jde o velmi kvalitního soupeře a čeká nás těžký souboj,” popisoval Kameník. Chrudim přitom nevítězí žádnými náhodami – důkazem budiž devět vstřelených gólů z posledních tří střetnutí.

Kolem MFK se navíc v minulých dnech rozebíralo zranění brankářské jedničky Jana Stejskala. „Honza Stejskal by měl být v dohledné době v pořádku. Vyšetření neprokázalo žádné závažnější zranění, ale v sobotu ještě k dispozici nebude. Kromě toho tam je ještě drobné zranění jednoho hráče, který nám z toho vypadává, ovšem zbytek kádru je do zápasu připraven,” potvrdil vyškovský kouč.

Sílu Chrudimi potvrzuje také podzimní vzájemné utkání. V něm Jihomoravané nestačili na rivala 1:2, i když se ujali vedení v první půli a pomýšleli na vítězství. Tehdy se do vyškovské sítě trefoval i nynější bohemák David Huf, jenž stále je na dělené první příčce tabulky střelců F:NL se 12 brankami.

Podaří se pomsta od sobotních 10.15 na stadionu Drnovice? Dorazte se 13. dubna mrknout i vy a pomozte MFK k prvnímu jarnímu úspěchu. Vstupenky získáte ve zvýhodněném předprodeji ZDE.

Více
Více
Více
Více