18. března 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Reprezentanti z Vyškova: nominaci dostali Krollis a Bayo

Dva vyškovští fotbalisté obléknou během reprezentační přestávky dres svých zemí. Nominaci obdržel Lotyš Raimonds Krollis a Uganďan Fahad Bayo. Co oba ofenzivní hráče v příštích dnech čeká?

Zimní posila MFK se připojuje ke svojí pobaltské domovině. Útočník Raimonds Krollis zatím na první trefu za Vyškov čeká, možnost naladit se do další fáze FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY však dostane s reprezentací Lotyšska při přátelácích na Kypru a doma s Lichtenštejnskem.

Pro Lotyše, kteří na podzim skončili poslední ve svojí kvalifikační skupině o EURO 2024, půjde o první měření sil po čtyřech měsících. Konkrétně od 21. listopadu, kdy padli v přípravném duelu s Polskem 0:2.

V aktuálním vydání světového žebříčku FIFA figuruje Lotyšsko na 136. místě – při utkání s Kyprem, jež se plánuje na čtvrtek 21. března, tak bude papírovým outsiderem. V rankingu totiž ostrovnímu státu náleží mírně lepší postavení na 125. příčce. Následná bitva s Lichtenštejnskem v úterý 26. března pak bude soubojem s celkově 203. nároďákem planety.

Dalším, kdo vycestuje hájit barvy svého státu, bude Fahad Bayo z Ugandy. Také jeho mančaft vyhlíží duo přípravných zápasů, a to s Komorami a Ghanou. S prvně jmenovaných soupeřem se Uganda utká v pátek 22. března, na účastníka letošního Afrického poháru národů pak narazí o čtyři dny později.

Uganďané se pokusí navodit lepší herní pohodu než tu, s níž se loučili na podzim. Při začátku kvalifikace o mistrovství světa sice těsně porazili Somálsko, nestačili ale na Guineu a mají motivaci se dobře připravit na červen, kdy absolvují další důležité bitvy o postup na šampionát.

O tom, jak se oběma zástupcům MFK během reprezentačních povinností daří, budeme informovat na webu i na našich sociálních sítích.

Statistiky reprezentantů v národních A-týmech

HráčZeměZápasůGólů
Raimonds KrollisLotyšsko343
Fahad BayoUganda228
Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 10:15 | MUZ
MFK Vyškov
FK Varnsdorf